Hans Goedkoop in Prinsenhof

DELFT - Theatercollege krijgen van de bekende tv-presentator Hans Goedkoop? Op 19, 20 en 21 maart geeft deze voormalige presentator van 'Andere Tijden' een exclusief en eenmalig theatercollege in Museum Prinsenhof Delft.

Terug naar 1619
Onder de titel 'Het Schavot' zal hij de geschiedenis rond Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619) doen herleven. Met inzet van visuele effecten, livemuziek en historische voorwerpen neemt hij je mee terug naar mei 1619. Hij geeft antwoord op de vraag hoe een burger van simpele afkomst opklimt tot raadspensionaris en eindigt op het schavot.

Boeiende wijze
Hans Goedkoop is bekend geworden als presentator van het televisieprogramma Andere Tijden. In deze serie over geschiedenis worden diverse onderwerpen op een toegankelijke manier voor het voetlicht gebracht. Ook in dit theatercollege zal Goedkoop de geschiedenis op boeiende wijze tot leven brengen.

Begeleiding
De voorstelling vindt plaats van 20.30 uur tot 21.45 uur en wordt live begeleid door pianist en componist Thijs Borsten, sopraan Henriƫtte Feith en luitist David van Ooijen.

Kaarten
Kaarten zijn voor 35 euro, inclusief drankje, te koop via de website www.hansgoedkoop.nl