Station Delft hoogste stijger

DELFT - Nederland is steeds tevredener over de treinstations. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2019. De Stationsbelevingsmonitor is een onafhankelijk onderzoek dat sinds 2013 door I&O Research wordt uitgevoerd, in opdracht van ProRail en NS. Station Delft kwam tijdens dit onderzoek als de grootste stijger uit de bus.

Het onderzoek
Het best gewaardeerde station van Nederland is Klimmen-Ransdaal, in Zuid-Limburg. 97 procent van de reizigers geeft dat station een 7 of hoger. De positieve beoordeling heeft het stationnetje, een rijksmonument uit 1913, onder meer te danken aan de mooie ligging. Helaas heeft ons station Delft geen plek weten te bemachtigen in de top 3 maar dat mag de pret niet drukken. Station Delft is namelijk als de grootste stijger uit de bus gekomen.

Grootste stijger
Station Delft, dat in 2015 de deuren opende had in haar beginjaren natuurlijk met vele opstartproblemen en kinderziektes te maken, maar heeft zich goed en krachtig herpakt. Het percentage tevreden reizigers ging omhoog van 40 procent in 2014 naar 92 procent in 2019. De spoorbedrijven zien vaker de waardering bij nieuwe stations stijgen. Redelijk jammer was wel dat slechts 27 procent van de ondervraagden ons station een 7 of hoger gaf als rapportcijfer.

Minste waardering
De minste waardering is er voor station Lage Zwaluwe. Slechts 27 procent van de reizigers geeft dat station een 7 of hoger