DELFT - Ariston '80 deed zaterdagmiddag goede zaken door Schipluiden met 3-0 te verslaan. Dit stemde trainer Martin de Graaf tevreden.

- Deze was even nodig...
"Zeker, het was een belangrijke wedstrijd. We zijn de winterstop goed uitgekomen en hebben de goede lijn die we tegen Quick Steps hebben ingezet, goed doorgezet. We hadden twee wedstrijden in te halen en het is vooraf makkelijk om je dan al rijk te rekenen. Dan is het lekker als je die punten ook echt pakt."

- En nu nog een te gaan...
"Ja, zaterdag spelen we tegen Loosduinen en dat is een zespuntenwedstrijd. Als we die ook winnen, dan hoeven we voorlopig even niet naar onder te kijken en klimmen we zelfs naar het rechterrijtje. Dat zou mooi zijn, want uiteindelijk is ons doel om bij de onderste plekken weg te blijven."

- Hopen jullie niet op meer?
"Daar zijn we helemaal niet mee bezig. Het belangrijkste doel is om niet weer af te zakken naar de vierde klasse en daarvoor zijn we goed op weg. We hopen de goede vorm van de afgelopen weken vast te houden."

- En de 5-2 nederlaag tegen Den Hoorn van woensdag?
"We hebben bij Den Hoorn geprobeerd de wedstrijd op een andere dag te spelen, maar hier stemden zij niet mee in. Daarom zijn we de wedstrijd met het tweede elftal ingegaan."