Afbeelding
Foto:

Mobike Blijkbaar heeft iemand zich hier buitengewoon geërgerd aan de vele mobikes voor zijn deur...

Susan Zwarts

Vestia
Oh Oh Vestia, al jaren een rommeltje daar; gemeente doe er wat aan!
Feit 1 – Ooit al het gemeentelijk huizenbezit overgenomen.
Feit 2 – Indische Buurt al 40 jaar geen echt onderhoud.
Feit 3 – Gemeente verkoopt tweede deel Eneco voor vele miljoenen.
Je zou toch denken dat de gemeente iets kan betekenen voor zijn inwoners.

M.J.A. Rust, Delft

Voorhofdreef
Mij lijkt dat er goede redenen zijn om grootschalige werkzaamheden aan de Voorhofdreef af te blazen. De Voorhofdreef is nu misschien wel de mooiste laan van heel Delft en daar moet je voorzichtig mee om gaan. Zet vooral toch smileys langs de weg en misschien op twee plekken een flitscamera. Dat is ongetwijfeld veel goedkoper, veel vlotter te realiseren en misschien wel minstens zo zinvol als ingrijpende veranderingen. En natuurlijk moet De Hoven goed bereikbaar blijven.

F.M. Boon, Delft

Airbnb
Ik denk dat het geen goed idee is dat verhuurders maar een beperkt aantal dagen mogen verhuren. Delft is een mooie en historische stad waar veel toeristen op afkomen. Het is daarom niet alleen handig en gunstig dat er verblijfplaatsen voor deze mensen zijn, maar ook belangrijk. Toeristen zijn belangrijk voor de economie en infrastructuur. Daarnaast, we zijn trots op Delft toch? Dat willen we graag laten zien. Delft zit vol met mooie verhalen en de gebouwen zijn ook prachtig. Dat willen we toch graag delen met anderen? Terugkomend op de ophef over Airbnb. Een verhuurder gaf aan dat zijn huis niet meer verhuurd mag worden. Hij moet 10.000 euro betalen als hij de verhuur van zijn woning niet staakt. Dat is toch belachelijk? En waarom? Wie doe je er kwaad mee? Zoals ik al zei is het juist hartstikke gunstig als er meer plekken vrijkomen die kunnen worden verhuurd aan onder andere toeristen, die dan juist weer belangrijk zijn voor zoveel dingen in de stad.

B. van der Velde, Delft

Wegversmalling
Begrijpelijk dat winkeliers van De Hoven Passage de werkzaamheden niet zien zitten, omdat de winkels bereikbaar moeten blijven. Echter is het geen excuus voor mij om de veiligheid daarmee in het geding te brengen. Veiligheid gaat voor alles.

M. Smits, Delft