De nieuwbouw in de wijk Voordijkshoorn gaat er straks zo uit zien.
De nieuwbouw in de wijk Voordijkshoorn gaat er straks zo uit zien.

De nieuwbouw aan de Van der Goestraat
en van Schuijlenburchstraat kan beginnen

DELFT - De eerste stap is gezet naar de bouw van 68 appartementen en 23 ééngezinswoningen aan de Van der Goesstraat en Van Schuijlenburchsraat in Delft.

Hiervoor hebben Vidomes en BAM wonen afgelopen week een overeenkomst voor getekend. Op deze plek stonden eerst andere woningen, te weten 86 maisonnettewoningen, die vorig jaar zijn gesloopt. Gebouwd gaan worden energiezuinige appartementen en ééngezinswoningen voor de sociale huur, naar ontwerp van VD+M architecten.

Sloop maisonnettes
De sloop van de maisonnettewoningen is door Viomes eind 2019 afgerond Toen dit was afgerond, begon de Gemeente Delft aan het begin van dit jaar met de rioleringswerkzaamheden rondom deze locatie, Die werkzaamheden zijn nog niet afgerond, die zijn voorlopig nog wel gaande, waarbij het riool helemaal wordt vernieuwd en aangepast naar een gescheiden systeem voor de afvoer van regenwater en van afvalwater. Aansluitend begint BAM Wonen rond de zomer met de bouw van de appartementen en woningen.

Energiezuinig
In deze buurt is er straks een gevarieerd woningaanbod , met ééngezinswoningen, twee-, drie en vierkamerappartementen. De bouw wordt energiezuinig gebouwd, de meeste worden nul op de meter woningen. "Dat betekent dat ze goed geïsoleerd zijn, er een warmtepomp in de bodem aanwezig is", legt Vidomes uit. "De woningen worden bovendien gasloos gerealiseerd, er komen zonnepanelen op het dak. Verder worden in de bouw energiezuinige oplossingen doorgevoerd, zoals een slimme waterberging, een groene erfafscheiding en vleermuiskasten. Dit maakt de duurzaamheid van de woningen compleet."

Gericht op de toekomst
De bewoners van deze appartementen kunnen hier, ook als de huurders ouder worden en minder mobiel zijn, langer zelfstandig blijven wonen. In de woningen worden namelijk goed levensloopbestendige maatregelen getroffen. "Dit is een belangrijk punt voor de Gemeente en Vidomes", gaat het verder. "De vraag naar levensloopbestendig wonen neemt toe, vanwege de vergrijzing en extramuralisering. BAM Wonen verwacht de eerste woningen rond de zomer van 2021 op te leveren."

Vidomes
Vidomes is een corporatie die ongeveer 18.000 woningen en bedrijfsruimten verhuurt in Delft, Rijswijk, de Haagse wijk Leidschenveen, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, Vidomes is een zelfbewuste woningcorporatie. Zij beheert, bouwt en verhuurt zo'n 18.000 woningen en bedrijfsruimten in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. Vidomes biedt daarmee ook een goed en betaalbaar huis aan mensen die niet zelfstandig in hun woonruimte kunnen voorzien.