Delftse studenten in quarantaine door corona

DELFT - De studenten en professoren van TU Delft die binnenkort zullen terugkeren uit China moeten voor alle zekerheid twee weken thuisblijven. Zij mogen zich in deze twee weken in verband met het coronavirus niet op de universiteit vertonen.

Maatregelen
De afgelopen week heeft TU Delft de beslissing gemaakt om flyers te verspreiden waarop de adviezen en maatregelen omtrent het coronavirus staan. Volgens de TU Delft is dit gedaan vanwege het feit dat groepen studenten en docenten regelmatig vanuit Delft naar China reizen. TU Delft heeft een negatief reisadvies afgegeven voor studiereizen naar China. Daarmee volgt ook Delft de lijn van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Echter was er tijdens het uitbreken van het virus al een groep in China. Deze desbetreffende groep dient zich dus bij terugkeer uit voorzorg twee weken lang niet op de campus te vertonen.

Onderdak in Chengdu
Twee van de Chinese studenten in Delft die in hun geboorteland vastzitten in risicogebieden zijn Liyao Zhang (geomatics) en Dongliang Peng (geo-information technology & governance). Dat meldt Delta, het journalistieke platform van de TU Delft. Zhang heeft sinds 18 januari onderdak bij familie in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan.

Meer informatie zoals persoonsgegevens en cijfers willen de TU Delft en Delta niet nader naar buiten brengen.