Het team van happy Tosti Delft. (Foto: Stubbs Film en Fotografie.)
Het team van happy Tosti Delft. (Foto: Stubbs Film en Fotografie.) Foto:

Bij Happy Tosti wordt iedereen blij

DELFT - De lekkerste tosti's van Delft en omstreken. Geserveerd met een glimlach, aandacht en gastvrijheid. Welkom bij Happy Tosti Delft!

"Happy Tosti is een sociale onderneming", vertelt eigenaresse Nikki van Boxtel. "Dat betekent dat we mensen die moeite hebben om een baan te vinden of te houden, een opstapje bieden. Hier vinden zij een veilige werkplek en we leiden ze op in het hospitality-vak. Ons team bestaat uit mensen met en zonder beperking, en het is een feest om met elkaar te werken. En dat stralen we ook weer graag uit naar onze gasten. Het hoogste doel hier is om zowel ons personeel als de gasten een positieve beleving te laten ervaren." Met andere woorden: ze happy te laten voelen.

Positiviteit
Dat het concept van Happy Tosti werkt, heeft Nikki van dichtbij ervaren: "Mijn zoon Jim had ook een arbeidsbeperking. Toen hij bij Happy Tosti in Den Haag ging werken merkte ik hoeveel goeds dat deed. Zijn zelfvertrouwen groeide. Zijn wereld werd groter." Maar andersom werkte het net zo goed: "Jim leerde mij positiviteit. Hij inspireert en motiveert me. En dat geldt ook voor mijn team hier." Mede door Jim besloot Nikki om twee jaar geleden het avontuur in Delft te beginnen. "Ik kom uit een horecafamilie, maar zelf hield ik me daar lange tijd verre van. Dit vond ik echter een geweldig idee: een combinatie van commercieel denken èn sociaal ondernemen." Want sociaal betekent hier niet op een koopje: "onze mensen krijgen een volwaardig salaris en een gedegen opleiding." Ben je tosti-fan en lijkt het je leuk om het team te versterken, kom dan eens langs, want ze zijn op dit moment op zoek naar nieuwe tosti-helden.
Zoals de naam al zegt: bij Happy Tosti vind je lekkere tosti's. "Ons brood wordt speciaal voor ons gebakken waardoor de tosti's echt lekkerder smaken dan thuis." En het assortiment gaat verder dan de klassieke ham/kaas variant. Zo zijn de Spicy Chorizo en de Tosti Pizza echte hardlopers, en ook de Cheesy, met drie soorten kaas, is populair. "We hebben ook verschillende vegan/vegetarische tosti's en zelfs een zoete: de choco/banaan tosti". Naast tosti's vind je bij Happy Tosti ook verschillende soorten panini's, yoghurt bowls en kun je ook prima terecht voor een ontbijtje of kopje koffie met appeltaart, cheesecake of een brownie. "Verwendeals noemen we dat." "Limonade en Icetea maken we ook zelf, en we hebben heerlijke smoothies." Sociaal ondernemen uit zich ook in het assortiment: "We proberen zoveel mogelijk duurzame en biologische producten te gebruiken en onze koffie is van Puro. Eerlijke koffie dus. En lekker.
En zo wordt iederéén happy!"