Bouw op voormalig V&D terrein gestart

DELFT - Al ruim 2 jaar werd er gespeculeerd over de aan van van de werkzaamheden op het voormalige V&D terrein. Nu is het dan eindelijk zover: de werkzaamheden zijn gestart!

Het is inmiddels twee jaar geleden dat het V&D filiaal in Delft haar deuren sloot. Sindsdien is er lange tijd gespeculeerd over wanneer de werkzaamheden op het terrein van start zouden gaan. Het plan was namelijk dat er meteen een nieuw gebouw zou komen met winkels en woningen, maar dit plan verwaterde mede door de kritiek van buurtbewoners.

Definitieve start
Nu is het dan eindelijk zover! Een kraan op het voormalige V&D terrein bevestigt het definitieve begin van de grondwerkzaamheden. Het gebouw met winkels en woningen komt er nu dus echt aan! Voor nu zullen de grondwerkzaamheden in ieder geval tot 24 februari plaatsvinden. Hierna gaan de funderingspalen de grond in. Deze werkzaamheden gaan naar verwachting ongeveer vijf weken duren. Eind maart is het dan tijd om met de bouw te beginnen. Volgens de aannemers moet alles in augustus 2021 helemaal klaar zijn.

Wat komt er dan?
De basis voor de 'Bastiaanpoort' is gelegd. De begane grond is gereserveerd voor winkels, waaronder een supermarkt. Daarboven komen 63 huurappartementen. Aan de zijde van de Bastiaanpoort, komen kleinere studio's. De andere kant is gereserveerd voor grotere appartementen.