Ipse de Bruggen en 't Kraaienest tekenen voor samenwerking.
Ipse de Bruggen en 't Kraaienest tekenen voor samenwerking. Foto: CokvandenBerg

Samenwerking kraaienest en Ipse de Bruggen

NOOTDORP - 't Kraaienest, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, en zorginstelling Ipse de Bruggen slaan de handen ineen.

De samenwerking
Permanente huisvesting voor 't Kraaienest, alle kinderen en jongeren onder één dak en gebruik kunnen maken van elkaars voorzieningen. Dat is het gezamenlijke doel van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, 't Kraaienest en Ipse de Bruggen. Op woensdag 29 januari ondertekenden de betrokkenen een overeenkomst, waardoor het gebouw straks uitgebreid kan worden voor het voortgezet speciaal onderwijs.
Ingeborg van Wel, directeur van 't Kraaienest: "Deze nieuwe stap in onze samenwerking maakt het mogelijk om de doorgaande lijn tussen school en zorg verder te versterken doordat alle expertise onder één dak zit."
Ook wethouder Peter Hennevanger is verheugd over de samenwerking: "De oplossing die we met elkaar hebben gevonden levert voor alle betrokkenen, maar vooral voor de kinderen veel op. Bovendien zijn wij als gemeente erg blij dat er nu een einde komt aan de tijdelijke oplossing voor 't Kraaienest."

Oude leerlingen
Door de uitbreiding heeft het gebouw straks ook ruimte voor de oudere leerlingen van 't Kraaienest. Zij zitten op dit moment op een tijdelijke locatie. Voor de bouw werken de gemeente Pijnacker-Nootdorp, zorginstelling Ipse de Bruggen en 't Kraaienest heel nauw samen. Naar verwachting zal in de herfst van 2021, de eerste paal voor de uitbreiding de grond in gaan.

't Kraaienest
'Speciaal voor jou' is de slogan van 't Kraaienest. Daarmee stellen zij alle leerlingen centraal. 't Kraaienest is een (V)SO-school voor zeer moeilijk lerende kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. De school heeft op het SO 6 groepen en op het VSO 5 groepen.