Inspiratie uit de Buytenhout

DELFT - Eind 2019 is een gebiedsvisie gepresenteerd voor de toekomst van het grote groengebied Buytenhout-West tussen Delft, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag-Ypenburg. In de gebiedsvisie wordt ernaar gestreefd de verschillende thema's zoals mobiliteit, recreatie en landbouw met elkaar te verbinden.

Die inbreng van onderop en de verbindende aanpak zou een belangrijke inspiratiebron kunnen zijn bij het opstellen van een omgevingsvisie voor heel Delft. Woensdagavond 29 januari 20.00 uur wordt TOPdelft in het Prinsenkwartier daarom gericht op de lessen en de inspiratie die hieruit kunnen worden gehaald voor de ontwikkeling van andere gebieden in Delft. Het 'hart' van de gebiedsvisie wordt gevormd door een set van gezamenlijk geformuleerde kernwaarden die als kompas voor besluitvorming over toekomstige ontwikkelingen in het natuurgebied Buytenhout-West gebruikt kunnen worden. Zou deze kernwaardenbenadering een belangrijke inspiratiebron kunnen zijn voor het opstellen van de omgevingsvisie van Delft?

Leerzaam
De avond start met presentaties over zowel Buytenhout als de Binckhorst. De discussie gaat daarna over wat we ervan kunnen leren. Kan de benadering ook worden toegepast voor Delft, als fundament voor de toekomstdiscussie? Welke stad willen we van Delft maken?