De Suzuki Swift Sport bij Auto Nassau, vandaag kopen is morgen weg rijden. (foto's: ML)
De Suzuki Swift Sport bij Auto Nassau, vandaag kopen is morgen weg rijden. (foto's: ML)

Hoe sportief wil je het hebben: de Suzuki Swift Sport 'lekker geel'

DELFT - De Suzuki Swift is al jaren een bekend model. Misschien wel het bekendste model van het Japanse automerk. De laatste versie van de Suzuki Swift kwam in 2017 op de markt. Ook toen al was de Sport-uitvoering meteen in trek.

Helemaal exclusief rijd je in de Suzuki Swift Sport in de kleur Champion Yellow, een exclusieve kleur die alleen op de Sport verkrijgbaar is. "Hier ben je dus het meest exclusief in, want alleen de Swift Sport kan je herkennen aan die schitterende gele kleur." Swift Sport in de showroom In de showroom staat deze exclusieve Suzuki Swift Sport, een auto met 8.000 kilometer op de teller. "Het is een auto van een half jaar oud, die wordt geleverd met de gegarandeerde fabrieksgarantie. De auto is meteen leverbaar, wat betekent vandaag kopen is morgen weg rijden. Maar we hebben natuurlijk nog veel meer Suzuki-modellen in de showroom staan, zoals Vitara's, S-Crossen, allemaal met fabrieksgarantie en allemaal volgens de uitgebreide service van Auto Nassau.

De 1.4 Boosterjet
Onder de motorkap van de Suzuki Swift Sport vind je een 1.4 Boosterjet benzinemotor. Die motor in de auto met een gewicht van nog geen 1.000 kilogram, levert 140 pk. In de Suzuki Swift Sport accelereer je in een korte tijd van nul naar honderd kilometer per uur in 8,1 seconden. "Het is een motor die lekker optrekt en bij hoge toeren lekker sportief gaat brommen", zegt Van den Berg.

Suzuki Safety System
De auto levert zo veel comfort door de aanwezigheid van een aantal uitgelezen rijhulpsystemen. Aan boord is er bijvoorbeeld het Suzuki Safety System. Maar er is ook Radar Brake Support en ten slotte het Lane Departure System. "Dat zijn natuurlijk heel mooie benamingen en we nodigen iedereen graag uit om uit te leggen wat deze systemen allemaal kunnen", zegt Patrick van den Berg.
Het Suzuki Safety System bestaat uit onder meer het Radar Brake Support. Tezamen met het Dual Sensor Brake Support vormt dit een geavanceerd camera- en radarsysteem, dat met je mee kijkt tijdens het rijden. Hierdoor kan het systeem zichzelf afremmen om ongelukken te voorkomen. Het andere genoemde onderdeel is Lane Departure Warning, een detectiesysteem dat met een signaal waarschuwt als de wielen de belijning op het wegdek overschrijden. Of wel, voor een deel in de andere rijbaan terecht komen. Cruise control, maar dan nòg makkelijker. Bij Adaptive Cruise Control hoef je alleen maar je gewenste snelheid in te stellen. De rest gaat vanzelf. Rijdt er iemand voor je langzamer dan jij? Dan houdt het systeem automatisch afstand. Adaptive Cruise Control blijft ingeschakeld en geeft automatisch weer gas bij als de voorligger is afgeslagen of naar een andere rijstrook is uitgevoegd.

Sportief interieur
Het interieur van de Suzuki Swift Sport zal je doen verbazen. De auto heeft een sportief interieur en echte sportstoelen. Een sportief D-shape stuurwiel en met hoogglans effecten. Het gehele interieur is hoogwaardig afgewerkt en het 7-inch touch display zou je als het centrale instrumentenpaneel van de auto kunnen zien, en is dus makkelijk te bedienen. "De zitpositie is comfortabel", zegt Van den Berg. "De voorstoelen geven veel steun en kunnen worden verwarmd. Voor iedereen die sportiviteit en comfort wil blijven combineren."

Style-kenmerken
De Suzuki Swift Sport is onder andere herkenbaar aan skirts en een voor- en achtermask. De Sportline-kenmerken zijn verder onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, een dakspoiler, een zwarte bodykit, skidplates vóór en achter, een sportuitlaat èn speciale sportstripping.

Carprof Auto Nassau
Lagosweg 9
2622 CZ Delft
(015) 256 87 79
www.suzukidelft.nl

Afbeelding