NAH-café over eenzaamheid

DELFT - Elke tweede woensdag van de maand wordt in Delft het NAH-café georganiseerd voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun naasten, mantelzorgers en geïnteresseerden.

Onder het genot van een kopje koffie of thee gaat men met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen die te maken hebben met hersenletsel. Het eerstvolgende café heeft als onderwerp 'eenzaamheid' en vindt plaats op woensdag 12 februari bij Gemiva aan de AC Aventurijn Tuindersvaart 48 in Delft. De inloop is vanaf 19.00 uur en het café start vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Eenzaamheid
Wanneer iemand getroffen wordt door hersenletsel kan er verlies zijn van gezondheid, zelfstandigheid en allerlei vaardigheden. Zo kan een gesprek voeren bijvoorbeeld heel moeilijk zijn. Het dagelijkse leven kent opeens beperkingen, maar deze worden niet altijd door de omgeving begrepen. Hierdoor krijgen veel mensen met hersenletsel te maken met gevoelens van eenzaamheid. Over dit onderwerp gaan ze gezamenlijk in gesprek tijdens het NAH-café.

Samenwerking
Het NAH-café Delft en omstreken is een samenwerkingsverband tussen Gemiva-SVG, Hersenletsel.nl en de CVA-keten DWO. De keten bestaat uit Basalt, Careyn, Pieter van Foreest en Reinier de Graaf Gasthuis.