De huidige stand van zaken bij de bouw van de nieuwe Sint Sebastiaansburg (Foto: Koos Bommelé)
De huidige stand van zaken bij de bouw van de nieuwe Sint Sebastiaansburg (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Sint Sebastiaansbrug blijft binnen beschikbaar budget

DELFT - Het afgelopen jaar is er door de gemeente Delft hard gewerkt aan de sloop van de oude brug Sint Sebastiaansbrug en de bouw van de nieuwe brug. Het project verloopt volgens planning en de contouren van de nieuwe brug zijn al goed zichtbaar.

Afronding project
Onlangs is ook gestart met de aanleg van de aansluitende (tramspoor-) infrastructuur aan beide zijden van de brug. Deze werkzaamheden zijn in overleg met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de Provincie aan het project toegevoegd. Voor de brug in gebruik kan worden genomen moeten deze werkzaamheden zijn afgerond. Het college laat weten dat de bouw van de nieuwe brug met de aansluitende infrastructuur kan naar verwachting voor de zomervakantie worden afgerond en opengesteld voor alle verkeer. Onderzocht wordt of het uitvoerings-- en veiligheid technisch mogelijk is om het busverkeer enkele weken eerder gebruik te laten maken van de brug. Afgelopen maanden kwam de Sint Sebastiaansbrug erg in het nieuws vanwege de bijzondere levering van de nieuwe brugdelen per boot vanaf Friesland.

Uitdagingen
TU Delft en MRDH heeft het college laten weten dat de aanleg van de traminfrastructuur op het gebied ten zuiden van het Zuidplantsoen enkele uitdagingen heeft die er toe leiden dat de ingebruikname van tramlijn 19 niet in het najaar van 2020 is te verwachten. Door beide partijen wordt hard gewerkt aan het oplossen van de knelpunten, inclusief een nieuwe planning voor de ingebruikname.

Onvoorziene kosten
Het project verloopt volgens verwachting en de gemeente probeert zo transparant mogelijk te blijven. De projectkosten, inclusief de reserveringen voor onvoorzien en de nu bekende risico's, passen binnen de daarvoor beschikbare kaders en budgetten.