Help de slachtoffers van de bosbranden via giro 5125!
Help de slachtoffers van de bosbranden via giro 5125! Foto:

Help de slachtoffers van de bosbranden in Australië!

AUSTRALIË - Er onttrekt zich een ramp van grote omvang in Australië die natuur en mens treft. Het Rode Kruis opende gironummer 5125 voor de hulp aan slachtoffers van de verwoestende Australische bosbranden. Met het geld worden evacués opgevangen en vermiste familieleden en geliefden opgespoord. Ook verleent het Rode Kruis psychosociale hulp.

Het is vast niemand ontgaan: Australië wordt geteisterd door heftige bosbranden. In het zuidwesten van het land is de noodsituatie uitgeroepen. Er zijn momenteel meer dan 100 bosbranden in New South Wales. Ook in buurstaten South Australia en Victoria woeden bosbranden. Tienduizenden toeristen en bewoners van New South Wales zijn geëvacueerd. De bosbranden, die dit jaar uitzonderlijk groot en verwoestend zijn, hebben tot dusver zeker 29 mensenlevens geëist.

Hulp
Het Rode Kruis gebruikt een kwart van het binnengekomen geld aan mensen die acuut hulp nodig hebben. Een groot deel van de donaties gaat naar hulpgoederen, informatievoorziening en support voor gemeenschappen die proberen alles wat verwoest is opnieuw op te bouwen.
Het Rode Kruis coördineert een veelheid aan reacties op honderden noodsituaties in elk getroffen gebied. Het Rode Kruis vangt mensen die voor de branden zijn gevlucht op in evacuatiecentra. Klaar om te luisteren en te troosten. Klaar ook om te helpen bij het regelen van noodaccommodatie of het vinden van een vermiste geliefde via een register waarin iedereen die veilig is zich kan aanmelden.
Terwijl andere organisaties ongelooflijk goed werk leveren bij het bestrijden van de branden, het herstellen van de schade of het verspreiden van voedsel, water en andere essentiële benodigdheden, speelt het Rode Kruis een rol in het grote geheel door voor de mensen te zorgen.

Doneer!
Wil jij de getroffenen van de bosbranden in Australië helpen? Geef op IBAN NL02 INGB 0000 0051 25, via giro 5125 of de button op www.rodekruis.nl.