Uitgebloeide bloembollen krijgen bij kinderboerderij Tanthof een tweede leven
Uitgebloeide bloembollen krijgen bij kinderboerderij Tanthof een tweede leven Foto:

Uitgebloeide bloembollen? Lever ze in!

DELFT - U kent het vast wel: zo'n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.

Gooi uitgebloeide bloembollen niet zomaar weg, maar geef ze een tweede leven. Tot eind april kan je de uitgebloeide bollen tijdens openingsdagen inleveren op een groot aantal kinderboerderijen in Zuid-Holland. Op kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof kan dat van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 16.30 uur.

Hergebruik groen
De ingeleverde bloembollen, bij voorkeur narcissen en blauwe druifjes, worden in het najaar herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij, zodat iedereen volgend jaar weer kan genieten van de kleurenpracht.

Bijenlandschap
Onlangs is kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof, samen met nog 26 andere kinderboerderijen, aangesloten bij het Bijenlandschap. De inleveractie van bloembollen is één van de acties die de kinderboerderijen in 2020 organiseren om samen met de andere partners aandacht te vragen voor een bij- en insectenvriendelijke omgeving en zo ook de wilde bijen en andere insecten extra aanbod te bieden door middel van bloemenpracht.

Ontwikkelingen
Voor meer informatie, of als je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen die zich voordoen, kan je kijken op www.kinderboerderijtanthof.nl of op de facebookpagina: www.facebook.nl/kinderboerderijenwaterspeeltuintanthof. Neem ook gerust eens een kijkje op kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof, ingang ter hoogte van Kalfjeslaan 135.