Gezicht op Delft- Johannes Vermeer- Mauritshuis, Den Haag
Gezicht op Delft- Johannes Vermeer- Mauritshuis, Den Haag Foto:

Eigen versie Gezicht op Delft tentoongesteld

DELFT - Het Vermeer Centrum Delft heeft wel een heel bijzondere uitdaging voor de echte creatievelingen en kunstenaars. Iets wat zelfs aangekocht en tentoongesteld kan worden in het museum.

Een echte uitdaging
Het beroemde schilderij 'Gezicht op Delft' van de 17e-eeuwse schilder Johannes Vermeer (1632-1675) is te bewonderen in het Mauritshuis in Den Haag. Nu daagt het Vermeer Centrum Delft creatievelingen, professionele kunstenaars en amateurkunstenaars uit om hun eigen versie van het beroemde schilderij van Johannes Vermeer te maken. Dit mag op allerlei manieren en met allerlei materialen en technieken. Vereiste is wel dat het werk niet groter mag zijn dan het origineel (ca. 97 x 115 cm).

Tentoonstellen
Van zaterdag 4 april tot en met zondag 19 juli 2020 zal het Vermeer Centrum Delft maar liefst 20 van de werken tentoonstellen op diverse plekken in het informatiecentrum over de Delftse schilder. Extra leuk en spannend is dat bij voldoende kwaliteit van de kunstwerken, één of meerdere werken aangekocht kunnen worden om permanent tentoon te stellen.

Deelname
Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Aan alle geïnteresseerden in de uitdaging wordt gevraagd om voor maandag 2 maart 2020 één of meerdere foto's en een beschrijving van het zelfgemaakte kunstwerk op te sturen naar de stichting. Dit kan digitaal via info@vermeerdelft.nl of fysiek naar onderstaand adres. Dan wordt in de week die volgt de keuze gemaakt welke 20 werken tentoongesteld gaan worden in het Vermeer Centrum!

Informatie
Vermeer Centrum Delft
Voldersgracht 21
2611 EV Delft
015 2138588
Vermeerdelft.nl