Mogelijk duizenden nieuwe woningen in Pijnacker-Nootdorp
Mogelijk duizenden nieuwe woningen in Pijnacker-Nootdorp Foto:

Mogelijk huizen erbij in Pijnacker-Nootdorp

PIJNACKER NOOTDORP - Het kan zomaar zijn dat er de komende decennia tientallen nieuwbouwhuizen bijkomen in Pijnacker-Nootdorp. Maar liefst vier locaties zijn al aangewezen en Pijnacker-Nootdorp wil daar nu een gulle bijdrage aan leveren.

De plannen
Er staat de komende decennia veel te gebeuren. Voor 2050 moeten naar verwachting zo'n 200.000 huizen gebouwd worden. Pijnacker-Nootdorp wil daar een steentje aan bijdragen door nog eens 6.000 huizen te bouwen voor de helft van de eeuw.
Dit gaat allemaal niet zo makkelijk. De eigenaren van de desbetreffende gronden moeten namelijk hun gebied(en) aanbieden aan de gemeente en kunnen deze niet zomaar verkopen. Er rust dus een zogeheten wet voorkeursrecht op. Hierdoor hoopt het College van B&W grondspeculatie tegen te gaan.

Vier locaties
Het gaat om verschillende gebieden. Het Dwarskadegebied tussen de Oudeweg en de Dwarskade, het gebied tussen de Europalaan en de Overgauwseweg. Dit gebied sluit aan op de Dokter Van der Horstlaan. Daarnaast is het gebied tussen de Rijskade en de Noordweg ook van de partij. Het is niet zeker dat alle gebieden bebouwd zullen worden. Een aantal locaties zullen misschien over twintig jaar pas aan de beurt zijn. Dat betekent dat de bedrijven die zich in de gebieden bevinden gewoon moeten blijven investeren en groeien.

Vraag naar woningen
De vraag naar (nieuwbouw)woningen is de laatste jaren sterk toegenomen. Er wachten veel mensen op een geschikte en vooral een betaalbare woonplaats. De wachttijden voor een woning lopen op en juist daarom moet en gaat er verandering komen.