Bezoek aan Theater de Veste in 2019 gestegen

DELFT - Het gaat goed met Theater de Veste: het afgelopen jaar kon worden afgesloten met ruim 65.000 bezoekers bij de theaterprogrammering. Er zijn 6,3% meer tickets over de toonbank gevlogen dan in 2018.

Het was sowieso een mooi jaar voor Theater de Veste: naast volle theaterzalen, werd het 10 jarig jubileum van het jongerendansfestival Delft Moves gevierd, was er de succesvolle introductie van Rabo Foodlab en bestond de serie 'Professoren in de theaterarena' vijf jaar.

Theaterbezoek in trek
Niet alleen de bezoekcijfers bij het theater zijn gestegen, de waardering voor de service en het programma laat eveneens een verhoging zien. Het publiek waardeert het theater en kiest naast de sterke cabaret, dans- en toneelprogrammering ook voor theatercolleges en debatprogramma's zoals de filosofische en politieke cafés. Er is een grote diversiteit in het aanbod van Theater de Veste; dit loopt uiteen van de 'Oudejaars' van Claudia de Breij tot het 'Mechanical Ecstasy' van Club Guy & Roni waar het publiek met leeftijden tussen 20 en 80 jaar uit z'n dak ging. En van een college door Rutger Bregman over dat de mens deugt, tot een avond waar de ex-daklozen en ouderen van Abtswoude Bloeit als VIP's werden ontvangen bij de voorstelling 'Onze Straat'. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de veelheid en rijke activiteiten van het afgelopen jaar.

Delft Moves
In 2019 was het voor het tiende achtereenvolgende jaar dat het jongerendansfestival Delft Moves door Theater de Veste en partners werd georganiseerd. Delft Moves is een project waar jongeren uit alle wijken van Delft hun talenten kunnen ontdekken, lessen volgen en vervolgens een podium krijgen in Theater de Veste. Ook worden ze geïnspireerd door het zien van professionele dansvoorstellingen en zijn er ontmoetingen met dansers. Mede dankzij de nauwe samenwerking met de organisatie Delft voor Elkaar lukt het steeds beter om jongeren uit diverse wijken van Delft in beweging te krijgen en zichzelf te laten ontplooien. De komende editie, van 15 tot en met 17 mei, belooft grootser dan ooit te worden!

Rabo Foodlab
Bovenop de actualiteit beleefde het Rabo Foodlab een droomstart, waarbij onderwerpen als foodwaste, wereldbevolking en voedselvoorziening, smaakbeleving en veel meer door middel van colleges, exhibits, voorstellingen, diners en proeverijen aan bod komt.

Professoren
in de theaterarena

'Professoren in de theaterarena' gaat over actuele onderwerpen die gaan over technologie en de impact daarvan op onze maatschappij. Iedere editie delen drie hoogleraren in een mini-college hun visie en gaan vervolgens met elkaar en het publiek in debat. 'Professoren in de theaterarena' is vijf jaar geleden omarmd door de TU Delft. De programma's worden in nauwe samenwerking met de Studium Generale van de TU Delft ontwikkeld. De komende tijd staan de onderwerpen 'Artificial Intelligence in de gezondheidszorg' en 'voedselinnovatie' op het programma.