Burgemeester van Bijsterveldt stuurt brandbrief

DELFT - Oud & Nieuw is in Delft relatief rustig verlopen. Grote incidenten bleven uit, maar de jaarwisseling gaf wel veel drukte voor de hulpverleningsdiensten. Tientallen keren moesten politie en brandweer in actie komen. "Vooral zwaarder vuurwerk, maar ook de nodige brandjes veroorzaken onveilige situaties, schade en overlast. Zeker voor mensen die hier heel direct mee geconfronteerd worden", aldus burgemeester Van Bijsterveldt.

Brief
Vorig jaar sprak de gemeenteraad over vuurwerk in de stad. De burgemeester stuurde in het vervolg daarop een brief aan Minister Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) waarin zij pleit voor een nationaal verbod op knalvuurwerk en pijlen. "Oud & Nieuw moet een feest zijn. Het steeds zwaardere vuurwerk, vaak in combinatie met te veel alcoholgebruik, creëert te veel risico. Niet alleen voor onze burgers, maar zeker ook voor onze hulpverleningsdiensten die veilig hun werk moeten kunnen doen. Deze onveilige situatie mogen we niet accepteren", aldus Van Bijsterveldt.

De burgemeester is blij dat de zorg die zij had door recente gebeurtenissen in Den Haag voor Delft geen werkelijkheid geworden is. "Er is door politie, brandweer, gemeente en Delft voor Elkaar veel tijd en inzet gestoken in de voorbereiding. Dat is zeker van invloed geweest. Maar het zijn vooral ook de Delftenaren zelf die gemaakt hebben dat de jaarwisseling overwegend rustig is verlopen. Ik wil alle betrokkenen bedanken voor hun inzet daartoe."