Tijdens de Open Middag kunnen individuele bezoekers het museum bekijken
Tijdens de Open Middag kunnen individuele bezoekers het museum bekijken Foto:

Open Middag Museum de Griffioen

DELFT - Zondag 5 januari organiseert Medisch Farmaceutisch Museum De Griffioen, gevestigd aan de Koornmarkt 66, weer een Open Middag.

Voor een goed begin van het nieuwe jaar is een bezoek aan de eerste Open Middag van het museum in 2020 zeker de moeite waard. Individuele bezoekers kunnen dan het museum bekijken, iets wat normaal gesproken alleen op afspraak is voorbehouden aan groepen. Iedereen is welkom van 13.00 uur tot 16.30 uur, aanmelden is niet nodig. Volwassenen betalen 6 euro voor een kaartje. Kinderen mogen gratis mee. De museumjaarkaart is helaas niet van toepassing.

Geschiedenis
Via een doorlopende PowerPoint-presentatie wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van de geneeskunde. Tevens krijgt u daarmee een indruk van de voorwerpen in het museum. De collectie op de beide verdiepingen is open voor bezoek, waarbij de vrijwilligers desgewenst uitleg geven.

Unieke verzameling
In het museum in het oude centrum van Delft is een unieke verzameling oude medische en verpleegkundige instrumenten te zien. Dit in combinatie met een historische apotheek en een kamer gewijd aan Delftenaar Reinier de Graaf. De collectie geeft een prachtig beeld van de ontwikkeling in de geneeskunde. De collectie is samengebracht door broer en zus Griffioen, de oprichters van het museum.

Overige dagen
Omdat de collectie een specialistisch karakter heeft, is het museum op andere dagen uitsluitend geopend voor rondleidingen op afspraak voor groepen vanaf vijf personen. Dat kan van maandag tot en met zondag, zowel overdag als 's avonds.

Meer informatie over het museum is te vinden op de website www.museumdegriffioen.nl