Een gezond voornemen

DELFT - Wat is mooier dan een goed voornemen voor 2020 dat je én kan volhouden én dat op verschillende manier bijdraagt aan jouw gezondheid?

Het starten met Powerwalken is zo'n goed voornemen waarbij je wekelijks een uur lang heerlijk in de buitenlucht actief bent. Er wordt in een vlot tempo gewandeld en verdeeld over het uur worden onder begeleiding diverse spierversterkende oefeningen uitgevoerd. De ene keer een accent op de ene spiergroep en de de andere keer een accent op een andere spiergroep. In principe kan iedereen deelnemen aan het Powerwalken; het is aan de trainer om de groep bij elkaar te houden. Zo wordt gestart met een warming up en wordt vervolgens het lichaam 'geprikkeld' om aan het einde van de les samen af te sluiten met een cooling down.
Voor nadere informatie over tijden en de startlocaties zie www.powerwalkingclub.nl of www.lijfenzo.nl. Zet de eerste stap op weg naar een fitter gevoel en betere gezondheid. Een proefles is gratis!

Delft Try Out

DELFT - In februari komt de derde editie van de Delft Try Out uit. In het boekje die op verschillende basisscholen zal worden uitgedeeld, zullen weer vele sporten worden aangeboden.

Kinderen kunnen zich aanmelden voor één sport (of meer) die hen leuk lijkt. Deze kunnen zij dan voor 5 euro, 4 weken lang uitproberen. Wellicht ontdekken zij een verborgen talent? Inschrijven voor de derde editie is dus mogelijk vanaf 10 februari. De lessen starten dan vanaf 2 maart.
De eerste en tweede edities waren een groot succes. Maar liefst 270 kinderen hebben zich opgegeven voor verschillende sporten. Vooral schaatsen, schaken en tennis waren razend populair onder de kinderen. De vierde editie van Delft Try Out zal naar verwachting rond de maand mei uitkomen.

Oliebollenschaak

DELFT - Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, organiseert de Delftsche SchaakClub ieder jaar op de maandagavond tussen de donkere dagen van kerst en oud & nieuw het DSC Oliebollenschaaktoernooi.

Lekker ongedwongen snelschaken onder, hoe kan het ook anders, het genot van een oliebol. De winnaar verdient tevens de prestigieuze titel 'DSC Oliebol van het jaar', en wie wil dat nu niet? Afhankelijk van de opkomst wordt gespeeld in groepen van zes of acht, of in één groep Zwitsers. Vijf minuten per persoon per partij.
De zaal is open en de oliebollen liggen dus klaar op maandag 30 december vanaf 19.45 uur, dan kan ook worden ingeschreven. Aan dit toernooi kan iedereen meedoen. Om 20.15 uur gaat het los. Uiteraard is er ook ruimte voor een gewoon potje schaak, of informeel samenzijn. Trotseer de duisternis en komt allen!