De route die Sinterklaas in Delft neemt
De route die Sinterklaas in Delft neemt Foto:

Regelpiet waarschuwt: We komen van de andere kant!

Al jarenlang komen Sinterklaas en wij vanuit Rotterdam over het Rijn-Schiekanaal naar Delft varen. Dit jaar kregen we te horen dat de Sebastiaanbrug dicht was.

Dat geeft niets, dacht Regelpiet. Dan varen we toch gewoon vanaf Rijswijk! Dit jaar varen we Delft binnen vanaf de kant van Rijswijk. Langs de Oostsingel, onder de Koepoortbrug door en langs de Oostpoort. De burgemeester van Delft staat dan aan de Kanaalweg te wachten. Hopelijk komen jullie met je pappa's en mamma's daar ook staan om ons op te wachten. Natuurlijk delen we hier ook pepernoten uit en gaat de Sint heel veel kinderen een handje geven.
En dan….? Dan gaan we op weg naar de Markt. Eerst over de Oostpoortbrug en dan onder de Oostpoort door. Over de Oranje Plantage naar de Nieuwe Langendijk en daar gaat de route weer zoals we allemaal gewend zijn.

Kaartje
Wil je weten hoe de route daarna loopt? Kijk op het kaartje en zoek mooie plekjes uit. Bijvoorbeeld in de straten en langs de grachten van winkelgebied De Klis. Op sommige plekjes kun je wel twee of drie keer zwaaien.
Om ongeveer twee uur zijn we op de Markt en daar staan de burgemeester en jullie al te wachten. Liedjes zingen, dansjes doen, handjes geven en lachen om de Pieten. Dan gaan we weer verder en rijden we langs de Wijnhaven, Oude Langendijk en de Beestenmarkt naar de Veste en de Zuidpoort. Weer terug over de Molslaan en de warenmarkt naar de Markt. Hè? Niet naar de Beestenmarkt? Nee, het werd daar met zoveel enthousiaste kinderen gewoon te druk.

Eindfeest
Vandaar dat we ons eindfeest op de Markt voor het stadhuis houden. Daar zijn we dan van ongeveer half vier tot half vijf. En dan…..? Dan gaan de Pieten uitrusten, want 's nachts moeten we weer alle Delftse schoentjes vullen. Tot zaterdag 23 november op de Kanaalweg of in de stad. Wij kijken er nu alweer naar uit!

Groetjes,

Regelpiet