Afbeelding
Foto: Koos Bommelé

Grootste indoor Bluesfestival
van Nederland

Het Affligem Blues Festival Delft beleeft in 2020 zijn 22ste editie. Het jaarlijkse blues-evenement vindt plaats van 14 tot en met 16 februari, met wederom een groot aantal gratis toegankelijke optredens aangevuld met workshops, film- en theatervoorstellingen.

Wat in 1999 begon als initiatief van drie Delftse horeca-uitbaters en de Delftse nachtburgemeester Leo Quack is in 21 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste indoor bluesfestival van Nederland. En daar mogen we in de Prinsenstad best een beetje trots op zijn!

Optredens
Bijzonder aan het Delftse Blues Festival is de grote hoeveelheid bands die op talloze plekken in de binnenstad hun muzikale kunsten aan het publiek tonen. Vorige editie waren dat meer dan zeventig optredens in drie dagen. Dat zal dit jaar niet veel minder zijn. De programmeur van het festival stelt ieder jaar een divers programma samen, waarin verschillende bluesstijlen zijn te beluisteren. Zo vind je onder andere Delta blues, Chicago blues, Texas- & Westcoast blues, Jump 'n Jive, Bluesrock, Americana en Rock-a-billy. De ene keer versterk, de andere keer akoestisch. Behoorlijk wat variatie dus!

Specials
Naast alle gratis toegankelijke optredens, staan bij deze editie wederom bijzondere specials op het programma. Zo is er een speciale filmvertoning in filmhuis Lumen, theatervoorstellingen in het Rietveld Theater en op zaterdagmiddag een optreden van Elijah Gospel & Soul Choir in de Maria van Jessekerk. En wil je zelf actief zijn? Doe dan mee aan de mondharmonica workshop.

Noteer het Delftse bluesweekend alvast in je agenda en houd de website www.delftblues.nl in de gaten voor meer informatie over het festivalprogramma.

Afbeelding