Luchtfoto van de oude gistfabriek in Delft
Luchtfoto van de oude gistfabriek in Delft Foto:

Experience en
tentoonstelling bij DSM

Heb jij enig idee hoe microben worden gebruikt om mensen en de wereld gezonder te maken? Welke rol micro-organismen hebben gespeeld sinds hun ontstaan, zo'n 3.5 miljard geleden? Dit en meer over microbiologie en biotechnologie kom je te weten in de tentoonstelling 'Klein leven, grote impact'.

En heel bijzonder, de micropia experience uit Dierentuin Artis maakt onderdeel uit van deze tentoonstelling. Microben: ze zitten op en in je lijf en op de rest van de wereld. Maar, laten we eerlijk zijn, wat weten jij en ik nu eigenlijk écht over deze onzichtbaar kleine wezens? Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld, laat zien hoe fantastisch microben eigenlijk zijn. Ze kunnen ons bijvoorbeeld helpen met het oplossen van de grootste vraagstukken van de toekomst zoals nieuwe vormen van duurzame energie en medicijnen. En mocht je dan nog niet overtuigd zijn: zonder microben hadden we helemaal niet bestaan, en kunnen we niet bestaan. Dus gelukkig zijn er microben. Tijd om meer te weten over deze onzichtbare wereld. Ontmoet je microben in Micropia.
De tentoonstelling vind je in het gebouw van DSM en is gratis te bezoeken n.a.v. het 150-jarig bestaan van DSM in Delft. De tentoonstelling kan worden bezocht t/m zondag 15 december 2019.

150 jaar gist
DSM (voorheen Gist Brocades) bestaat 150 jaar in Delft! Dit viert zij met de tentoonstelling '150 jaar gist'. De tentoonstelling vertelt de geschiedenis van DSM in Delft: over oprichter Jacques van Marken en zijn vrouw Agneta, maatschappelijk betrokken grondleggers van de Nederlandse industrie, over hoe met de productie van penicilline sinds de Tweede Wereldoorlog miljoenen levens werden gered en ook de oprichting van de Biotech Campus in Delft komt aan bod. De tentoonstelling vindt plaats in het experience centre van DSM en is gratis te bezoeken. Zie: https://www.150jaargist.nl/