Piet en Marja uit Leiderdorp deden een dagje Delft
Piet en Marja uit Leiderdorp deden een dagje Delft Foto:

Piet en Marja uit Leiderdorp: gezellig
met het dispuut op bezoek in delft

Piet (64) en Marja (60) uit Leiderdorp waren vroeg uit de veren voor het dagje Delft, samen met het dispuut cultuurwetenschappen van de Open Universiteit, genaamd 'Plein Air' (studiegenoten van Marja uit Den Haag).

"Maar iedereen, allemaal met eigen vervoer gekomen, zwermt uit en doet zijn eigen ding hoor. Wij wilden per se de Pieter de Hooch-tentoonstelling in Museum Prinsenhof zien, dat was het doel. Daarna hebben we heerlijk gebruncht in De Waag en nu zijn we een historische stadswandeling aan het afronden. Het is ons derde bezoek aan Delft dit jaar."
Beide echtelieden zijn al heerlijk aan het rentenieren.
Piet: "We hadden een eigen bedrijf in loonprogrammering. Vijf jaar geleden zijn we ermee gestopt. Vroeg met pensioen? Ja, op zich wel, maar ja als het kan, waarom niet? Ik heb gewerkt vanaf mijn 18e, dus ik heb mijn deel wel bijgedragen. We vervelen ons niet. De vorige keer toen we Delft bezochten, maakten we een wandeling die begon in Pijnacker. Twee dagen per week passen we op de kleinkinderen."
Marja: "We hebben genoeg te doen, aan hobby's geen gebrek: filmbezoek, lezen met de leesclub, piano spelen en wandelen. Daarnaast ben ik ook nog vrijwilliger bij Museum De Lakenhal in Leiden en bij Stichting Senia, die bijeenkomsten organiseert voor leesclubs. Ik ben cultuurwetenschappen gaan studeren als hobby voor erbij en heb mijn master gehaald. Ons dispuut heet 'Plein Air (Open Lucht), omdat we al zeker tien jaar geregeld heerlijk met elkaar een terrasje doen aan het Plein in Den Haag."
Beiden: "Of onze woonplaats Leiderdorp aan te raden is? Nee, daar is niet veel te beleven. Dan is een bezoek aan Leiden, onze buurstad, een beter idee. Daar heerst, net als in Delft, een leuke sfeer en er is genoeg te doen. Delft is leuk vanwege haar oude huizen, de historische panden, de authenticiteit. Je kunt er ook gezellig winkelen. Het centrum is niet al te commercieel, zoals in Amsterdam. Met het dispuut, twintig man totaal - tegenwoordig gaan we 'met aanhang'-, kregen we voorafgaand aan de tentoonstelling eerst nog een inleidende lezing voorgeschoteld. De tentoonstelling zelf? Best mooi. Niet al te groot, overzichtelijk."