Het WoutersvandenOudenweijer klarinetkwintet
Het WoutersvandenOudenweijer klarinetkwintet Foto:

Prachtige kamermuziek op zondagochtend

Om uw zondagen goed te beginnen, presenteert Theater de Veste prachtige kamermuziekconcerten. Schrijf alvast in uw agenda!

Hartstocht voor de piano: Daria van den Bercken.
Zondag 15 december, aanvang: 11.30 uu
r.

De Nederlands-Russische pianist Daria van den Bercken leeft hartstochtelijk voor en met de piano. De afgelopen jaren stonden in het teken van Händel en Mozart, waarmee zij wereldwijd een breed publiek wist te bereiken. Daarna wijdde ze zich aan Scarlatti en zijn klaviersonates, stuk voor stuk eigenzinnige miniatuurtjes en pareltjes.

Prestigieuze prijzen
In 2012 ontving Daria de Amsterdamprijs voor de Kunst, één van de meest prestigieuze prijzen van de hoofdstad. Ze heeft drie solo cd's uitgebracht bij Sony Classical, speelt recitals in binnen- en buitenland en werkte samen met dirigenten als Ton Koopman, Yannick Nézet-Séguin en Stefan Asbury.

Prachtige composities van Brahms: Vera Beths (viool), Merel Junge (viool), Heleen Hulst (altviool), Job ter Haar (cello) & Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet).
Zondag 16 februari, aanvang: 11.30 uur.


Dit klarinetkwintet wordt beschouwd als één van de hoogtepunten in de kamermuziekgeschiedenis. In de nadagen van zijn carrière werd Johannes Brahms door de hertog van Sachsen-Meiningen gevraagd nieuw werk te schrijven voor diens hoforkest.

Herfststemming
De donkere, nostalgische klankkleur van de klarinet blijkt goed te passen bij de herfststemming waarin de inmiddels bijna 60-jarige componist verkeert wat maar liefst twee klarinetsonates, een klarinettrio en een klarinetkwintet opleverde .
Kijk voor meer info en tickets op de site van Theater de Veste:
https://www.theaterdeveste.nl