Peter en Anneke uit Terneuzen, toerist in eigen land
Peter en Anneke uit Terneuzen, toerist in eigen land Foto:

Anneke en Peter doen een dagje Delft

Anneke (72) en Peter (74) uit Terneuzen, gelegen in de provincie Zeeland, doen een 'dagje Delft'.
De toeristen in eigen land trekken er geregeld op uit. "We werken allebei al een tijdje niet meer, dus we kunnen gaan en staan waar we willen. We waren hier al een keer eerder geweest, maar dat was een aantal jaar geleden. Een voormalige buurjongen van ons, hij werkt in Den Haag, woont hier. Misschien gaan we daar ook even langs.
Wat we vooral willen zien in Delft? Sowieso gaan we de Nieuwe Kerk beklimmen. De rest zien we wel. Lekker struinen en kijken wat op ons pad komt, zonder vooropgezet plan. We logeren bij familie in Voorhout. Zij hebben hun huis even aan ons in bruikleen gegeven, want zij zitten in Italië. Wij passen dus op het huis en de kat. Dat doen we graag, want het is een goede uitvalsbasis om meteen deze regio weer eens te doorkruisen."
De montere echtelieden, naar eigen zeggen 'halve Belgen', hebben de kuststeden Noordwijk en Katwijk al bezocht deze week. "Hierna willen we nog naar Haarlem en Hoofddorp. De laatste stad vanwege een speciale reden. Anneke heeft de film 'Bohemian Rhapsody' over het leven van Queen-zanger Freddy Mercury al gezien, maar ik nog niet. Die moet ik nog inhalen en ik zag dat deze in Hoofddorp draait, dus we gaan hem daar zien.
Of er verder nog veel op de agenda staat? Nee hoor, voornamelijk lekker luieren, dat kunnen we allebei ook heel goed. We krijgen een nichtje op bezoek en dan gaan we lekker uit eten. Of Terneuzen aan te raden is voor de Delftenaren? Nou, dan zit je wel dichtbij Cadzand en de Belgische grens. Via de nieuwe tunnel naar de kustplaatsen zoals Knokke en Blankenberg. In Zeeland zij de steden Middelburg en Goes wel een bezoekje waard."