Het achtkoppige Marutyri uit Rotterdam (Foto: Eric van Nieuwland)
Het achtkoppige Marutyri uit Rotterdam (Foto: Eric van Nieuwland) Foto: Eric van Nieuwland

Het Jazz Festival Delft is jarig!

Het Jazz Festival Delft is jarig! De 35e editie van het festival, van 22 tot en met 25 augustus, vindt plaats op verschillende locaties in de historische binnenstad van Delft. Dit jaar staan er podia op het Doelenplein, de Markt, de Beestenmarkt, bij de Watertoren en het 'Brouwplein' ofwel het Heilige Geestkerkhof. Voor de ware muziekliefhebber hét muzikale evenement om al lang van tevoren naar uit te kijken! Vier dagen 'jazzylicious' genieten van een grote variëteit aan optredende artiesten op locaties door de gehele binnenstad van Delft.
Het Jazz Festival Delft kent een brede en kleurrijke programmering. Elk jaar staat het garant voor volle pleinen met swingende mensen van alle leeftijden en uit alle windstreken die samenkomen met als grote trekker, Jazz, in al haar verschijningsvormen. Dit jaar opent rijzende ster Teus Nobel, op donderdagavond om 21.15 uur ons festival. Verder verwachten we weer een geweldig optreden van Hans Dulfer en zijn er vele highlights te beluisteren zoals het Rotterdamse Marutyri, Mazzeltov en het spetterende Wild Organ & Drums. Een tip is Kruidkoek! En last but not least: er is een nieuw genre toegevoegd aan ons festival, Forbidden Garden. Je vindt Forbidden Garden bij de Watertoren in Delft. Maar liefst 14 podia pure muziek, volgens een van de acts: 'Je speelt graag voor publiek, dat is nu eenmaal zo'.

Jazz staat voor heerlijke muziek, het leven vieren, voor vrijheid, connectie, spontaniteit, originaliteit en plezier. Daarom is en blijft het Jazz Festival Delft, dankzij haar sponsoren, 'vrienden' en vele vrijwilligers, gratis toegankelijk voor iedereen. Kom ook en beleef het zelf!
Kijk voor het complete programma en andere informatie op www.jazzfestivaldelft.nl. Voor de laatste nieuwtjes kun je ons ook vinden en volgen via Twitter, Facebook en Instagram @jazzfestdelft.

Het Jazz Festival Delft viert een lustrum! (Foto: Edwin van Tongeren)