Het bijzondere Narrow House, te zien in de Oude Kerk
Het bijzondere Narrow House, te zien in de Oude Kerk Foto:

Narrow House in Oude Kerk

Het wereldberoemde Narrow House is dit najaar voor het eerst in Nederland te zien.

Internationaal topkunstenaar Erwin Wurm toont deze absurdistische versie van zijn ouderlijk huis in de majestueuze en serene Oude Kerk in Delft. Daar kan iedereen de monumentale en extreem smalle sculptuur (16 meter lang, 7 meter hoog en slechts 138 centimeter breed) bekijken én betreden.
Ervaar het zelf! Aanleiding om Narrow House in Delft te tonen, is de gelijktijdige overzichtstentoonstelling van Pieter de Hooch in Museum Prinsenhof Delft. Zie ook: www.pieterdehoochindelft.nl

Absurdistisch

De Oostenrijker Erwin Wurm is fan van Pieter de Hooch en tijdgenoten. Schilderde De Hooch het dagelijks leven van de 17e eeuw, Wurm geeft een even absurdistisch als kritische blik op ons dagelijks leven nu. Narrow House is in Delft voor het laatste in Europa te zien en te ervaren, van 12 oktober 2019 t/m 16 februari 2020. Daarna gaat het deel uitmaken van de West Collection, Philadelphia, PA, USA. Deze zomer staat Narrow House nog in Marseille als onderdeel van de grote overzichtstentoonstelling van Erwin Wurm in het mac: musée d'art contemporain de Marseille.

Manifestatie

Narrow House is de eyecatcher van de manifestatie Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon), georganiseerd door expositieruimte 38CC, op verschillende locaties: Museum Paul Tetar van Elven, kunstencentrum Kadmium, rond Museum Prinsenhof, de Oude Kerk en de eigen expositieruimte aan de Papenstraat. Zo'n twintig (inter)nationaal bekende eigentijdse kunstenaars geven hun kijk op belangrijke aspecten van ons dagelijks leven zoals consumeren, leefomgeving, sociaal netwerk, vrijetijdsbesteding en identiteit (de gewone man). Herkenbaar, ontroerend, scherp en geestig. Deelnemende kunstenaars o.m.: Shana Moulton, Benedikte Bjerre, Maze de Boer, Jakup Ferri, Desiree de Baar, Paul de Reus, Koos Buster, Niels Post en Elise 't Hart.