Ontdek de nacht in de buurt van het Melarium
Ontdek de nacht in de buurt van het Melarium Foto:

Excursies en dag van de veldbiologie bij KNNV afdeling Delfland

DELFT - Op zaterdag 28 september organiseert de KNNV afdeling Delfland van 14.00 uur tot 16.00 uur een fietsexcursie naar de boomgaarden in Delft o.l.v. Geert van Poelgeest en Kees van der Kraan. De KNNV onderhoudt vele boomgaarden, groene pareltjes in onze versteende omgeving. Naast de historische wortels is hun huidige rol voor de omgeving belangrijk. In deze excursie gaan we de volgende vraag beantwoorden: Wat is de waarde van de boomgaarden in verleden, heden en toekomst? Verzamelen: station Delft aan de kant van de Coenderstraat, met fiets. Er kunnen maximaal 14 deelnemers mee. Geïnteresseerden moeten zich verplicht opgeven via afdelingdelfland@knnv.nl Aanmelders ontvangen een bevestiging.
-Maandag 7 oktober staat de Dag van de Veldbiologie op de agenda, van 12.30 uur tot 16.00 uur in natuurcentrum Melarium, aan het Melariumpad 11 in Delft. De KNNV afdeling Delfland doet mee aan de landelijke Week van de Veldbiologie. Ervaar de veelzijdigheid van de veldbiologie! Een dag vol met presentaties en veldwerk. Onderwerpen: mossen, schelpen, bijen, waterleven, planten, natuur in de tuin, zoogdieren en natuurlijk het Melarium zelf, een centrum voor natuur, bijen en kunst, waar je rust en ruimte vindt. De begeleiding is in handen van enthousiaste leden die hun ervaringen overdragen. Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11, Delft. Daar zie je aan het eind het Melariumpad, loop of fiets het pad af. Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium. Info: 06-3300742. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag.
-Zaterdag 26 oktober staat de excursie 'Nacht van de Nacht' geprogrammeerd. Van 20.00 uur tot 22:00 uur, met als startpunt natuurcentrum Melarium, aan het Melariumpad 11, Delft. Licht is net als aarde, water en warmte één van de vier elementen waar het leven op gebaseerd is. De Nacht van de Nacht gaat over lichtvervuiling. Nederland en speciaal Delfland is 's nachts sterk vervuild door licht. Dit heeft grote consequenties voor mensen en de natuur. Tijdens deze excursie ontdekken we nacht rond het Melarium. Opgeven is niet nodig.