Liza Ferschtman is artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival, maar doet als violist ook mee aan meerdere concerten. (foto: Ronald Knapp)
Liza Ferschtman is artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival, maar doet als violist ook mee aan meerdere concerten. (foto: Ronald Knapp) Foto: Ronald Knapp

Thomas Oliemans haalt wereldtop klassieke muziek naar Delft

Van 26 juli t/m 4 augustus vindt in Delft weer het prachtige Delft Chamber Music Festival plaats.

Het Delft Chamber Music Festival bestaat sinds 1997 en heeft zich in de periode tot nu ontpopt als kamermuziekfestival van wereldformaat. Violiste en artistiek leider Liza Ferschtman nodigt iedere zomer de wereldtop van de klassieke muziek uit om op de mooiste historische en romantische locaties van Delft muziek te maken. Dit jaar neemt Liza echter een sabbatical. Het programma wordt nu samengesteld door bariton Thomas Oliemans, die dat echter 'geheel in de geest van Liza' doet. Het openingsconcert van het festival vindt plaats op donderdag 25 juli van 20.15-22.15 uur in de Van der Mandelezaal. Het slotconcert is op zondag 4 augustus, eveneens om 20.15 uur. Hou de website delftmusicfestival.nl in de gaten voor het programma en tickets. Het festival staat internationaal bekend om het hoge niveau van de musici, het prachtige decor en de bijzondere sfeer van de uitvoeringen.