Afbeelding
Foto:

Mooi Weer Spelen in Delft

Ook de 31e editie van de Mooi Weer Spelen wordt er één om in te lijsten. Internationaal straattheaterfestival. Gezellig en intiem op en rond de Markt. Artiesten en gezelschappen uit binnen- en buitenland brengen straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek.

Op 21, 22 en 23 juni wordt Delft op vrijdagmiddag en -avond, zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag weer getrakteerd op verrassend straattheater op bijzondere plekken in de binnenstad.
Net zo bijzonder is de opzet van de Mooi Weer Spelen. Het straatkunstfestival van Delft bestaat meer dan een kwart eeuw en is echt een cadeautje van Delftenaren aan de stad, haar bewoners en de bezoekers. Het wordt georganiseerd, geprogrammeerd, aangekleed en gedraaid door teams van vrijwilligers, stagiairs, professionals, bedrijven en instellingen. Niet voor niets is het motto: 'trakteer de stad'! Met elkaar en samen met straatkunstmakers en circusartiesten organiseren zij het hele evenement, ontwerpen en bouwen decors, rekwisieten en andere benodigdheden. Ieder half jaar organiseert de stichting in een wijk in Delft 'Maakweken voor straatkunst'. Straatkunstmakers en circusartiesten komen bijeen, maken hun eigen voorstelling (af) en tonen de resultaten aan elkaar en aan de Delftse bevolking. De makers en artiesten bieden in de weken tevens ateliers en workshops voor scholieren, studenten en derden. De Mooi Weer Spelen zijn, geheel in de geest van Delft, altijd nauw verbonden met de techniek. Op creatieve wijze onderzoeken technici en theatermakers naar de verbinding van deze twee disciplines en dat levert vaak bijzondere en soms bizarre resultaten op. Eveneens een vaste waarde bij het straattheaterfestival: acrobatiek in de lucht. Zo zie je overal in de binnenstad stellages met ringen, touwen of doeken. Straattheater op zijn best!

Het complete programma verschijnt binnenkort op www.mooiweerspelen.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief, en niet minder belangrijk, doneren. Mooi Weer Spelen trakteert de stad. Trakteert u mee?