Afbeelding
Foto:

Weekend Delfts Goud

Ontmoet beroemdheden uit de Gouden Eeuw

Wie heeft de vrouw van Rembrandt van Rijn het mooist geportretteerd? Rembrandt himself of toch zijn leerling Carel Fabritius? En weet jij eigenlijk waarom de Delftse schilder Van Mierevelt rijk is gestorven en Johannes Vermeer juist arm? Ontdek, beleef en ervaar het goud van de Gouden Eeuw in Delft!

'Stap in de Gouden Eeuw' is al jaren een arrangement van Something Extra en in het themajaar 'Delft & de Gouden Eeuw is het 'dubbel extra'!

Programma zondag
Tijdens de Delfts Goud-weekenden kun je je laten fotograferen in het huishouden van Jan Steen of als het 'meisje met de parel', je hoort alles over Delft in de Gouden Eeuw tijdens een stadswandeling en tot slot waan je je daadwerkelijk in de Gouden Eeuw tijdens de theesalon in Something Extra.
13.00 uur 'Stap in de schilderijenshow' bij Something Extra, een fotoshoot (á circa 50 minuten) in bijvoorbeeld het huishouden van Jan Steen of als het meisje met de parel of rode hoed. Speciaal tarief: € 15,- (normale prijs is € 25,-).
14.00 uur Delfts Goud Gildewandeling: Ontdek Delft in de Gouden Eeuw tijdens een historische (Gouden Eeuw) stadswandeling. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de VVV Delft. Voor € 7,50 per persoon neemt een historisch personage uit de Gouden Eeuw je gedurende 1,5 uur mee door de stad en hoor je de meest interessante weetjes over de Delft in de Gouden eeuw. Aanmelden kan via Something Extra of Gilde Delft (06 – 50626417).
15.30 uur Tijdens de theesalon in Something Extra beleef je de Gouden Eeuw nog eens extra. Je hoort alles over the big five of Delft: Johannes Vermeer, Carel Fabritius, Jan Steen, Pieter de Hooch en Michiel van Mierevelt
Voor degenen die aan de fotoshoot hebben meegedaan: tijdens de theesalon ontvang je het meesterwerk van jezelf! Daarnaast vinden er op zaterdag en zondag diverse activiteiten en workshops plaats. De Delfts Goud Gildewandeling vindt iedere zondag plaats tot het einde van het jaar. De fotoshoot en theesalon zijn op iedere andere dag – in overleg – te boeken. De data van de weekenden Delfts Goud in de komende twee maanden zijn: 6/7 april en 25/26 mei.