Afbeelding
Foto: Koos Bommelé

Golden Tenloop:
wandelen en rennen door de stad

Inmiddels een vaste waarde op Hemelvaartsdag: Op 30 mei organiseert AV De Koplopers voor de 32e keer de Trompper Optiek Golden Tenloop in Delft.

Een compleet programma voor wandelaars en hardlopers van iedere leeftijd. Er zijn verschillende afstanden, te beginnen met de 1 kilometer Kinderloop, de 2,5 kilometer Jeugdloop en de 5 kilometer Prestatieloop. Kroonjuweel is de 'Golden Ten', zoals de naam al zegt een loop van 10 kilometer. Elke deelnemer ontvangt een herinnering, maar er zijn ook geldprijzen te verdienen voor de 5 snelste mannen en 5 snelste vrouwen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen leeftijdscategorieën of tussen wedstrijdlopers en prestatielopers. De snelste wint. Aan de meet ligt een geldbedrag voor de atleet die het parcoursrecord verbetert.
Daarnaast is er nog de De Ruitenburg Team Run Delft. Deze is voor bedrijven, maar ook instellingen, scholen, buurt of wijken en families zijn van harte welkom. Naast dat iedereen vermeld wordt in de individuele uitslagen, hebben de deelnemers aan de teamloop ook een aparte competitie op alle afstanden. Een team kan deelnemen aan de 1 km kinderloop, 2,5 km jeugdloop, Lopers Company Delft 5 km prestatieloop of de Trompper Optiek Golden Tenloop 10 km. De teams bestaan uit minimaal 3 en maximaal 6 lopers.
Voor iedereen die niet kan of wil hardlopen, maar toch sportief bezig wil zijn op Hemelvaartsdag, heeft de organisatie van de Trompper Optiek Golden Tenloop vier wandeltochten in en rond Delft uitgezet: 5 km – Half Ten (start vanaf 9.30 uur), 10 km – Single Ten (start vanaf 8.30 uur), 20 km – Double Ten (start vanaf 8.30 uur) en de 30 km – Triple Ten (start vanaf 8.30 uur). Inschrijven voor de 10, 20 en 30 km kan op de dag zelf vanaf 8.30 uur in de zaak van Lopers Company; de start van de 5 km 'Half Ten' is vanaf half tien. Voor de 30 km sluit de inschrijving om 11.00 uur; voor de overige afstanden om 12.00 uur. Wil je met een grotere groep komen wandelen, dan is vooraf inschrijven en betalen handiger. Bedrijven of groepen kunnen zich tot uiterlijk 23 mei aanmelden via mail: wandeltochten@goldentenloop.nl Meer info: www.goldentenloop.nl