Afbeelding
Foto: MARIEKE ZELISSE

Tien uur lang feesten bij Koningsfestival op de Markt

De Delftse binnenstad loopt tijdens Koningsdag over van feestvreugde. Het absolute hoogtepunt zal in het hart van het centrum plaatsvinden: De Markt. Organisator De Burgemeesters heeft samen met verschillende horecaondernemers een spraakmakend programma weten samen te stellen.

Koningsfestival op de Markt is al jaren een begrip in Delft en omstreken en trekt jaar in, jaar uit, vele duizenden bezoekers. Niet zo gek, want het festival is gratis toegankelijk en zet een programma neer voor alle leeftijden. "De voorbereidingen zijn al maanden geleden van start gegaan en we zijn trots op de artiesten die we hebben weten te strikken. De traditionele opening is weer terug, we hebben een kinderprogramma en een knallende afsluiter waarmee het hele plein gegarandeerd op z'n kop zal staan" vertelt Pascalle Slingerland, hoofd marketing & communicatie bij De Burgemeesters.
Het programma
Traditioneel wordt Koningsdag om half tien 's ochtends geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt waarna een optreden volgt van Showkorps Excelsior Delft en Twirlteam Colours. Om 11.00 uur start het voorprogramma met Last Decade waarna, om 12.00 uur, drie verschillende Delftse dansgroepen het podium betreden met een kinderprogramma tot 13.30 uur. Vanaf 14.00 uur staat Bang the Skillet op het podium, om 15.15 Soulband Capital S en om 16.30 uur gaat de Markt op z'n kop met het foute half uur. De gekte barst los vanaf 17.00 uur wanneer Hottub Heroes met aansluitend Captain Midnight XL op de planken staan.

Meer informatie
Je kan tijdens Koningsfestival op de Markt neerploffen bij één van de foodtrucks of op de terrassen. Voor meer informatie over Koningsfestival op de Markt: www.koningsdagdelft.nl

Afbeelding