De reddingsbrigade is ook ter plekke (Foto: Arnaud Roelofsz)
De reddingsbrigade is ook ter plekke (Foto: Arnaud Roelofsz) Foto: ARNAUD ROELOFSZ FOTOGRAFIE

Gewoon bijzonder en bijzonder gewoon in 2019

Bij het Varend Corso is normaal gesproken niets te gek. Met als motto: 'Dat vinden wij niet raar, maar wel... bijzonder' stippen we enige puntjes aan waarin de editie 2019 verschilt van vorige jaren:
-Dit jaar is er vanuit het Corso met succes meer ingezet op productsponsoring, nog nooit waren producenten om ons heen zo bereid hun producten ter beschikking te stellen. Voor de komende jaren zal het corso nog meer inzetten op deze samenwerking.
-Bijzondere aandacht voor de sponsors d.m.v. drie reclameboten, op een mooie en originele manier wordt in beeld gebracht wie een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
- Twee nieuwe deelnemers echt uit de bloemenhoek:
* Van der Bos Flowerbulbs heeft zijn bedrijf in het hart van het Westland en wil daarom onderdeel zijn van deze Westlandse traditie. Het is een bedrijf dat één van de bases levert voor het bloemenvak, bollen en knollen.
* Hamifleur, bewoner van de thuishaven van het Corso, en een boot over de handel in bloemen, waar het toch om draait tijdens het Corso.
- Het Kindercorso is dit jaar echt geïntegreerd in het corso en vaart niet meer als een los onderdeel voor het corso uit. Het Kindercorso beslaat in totaal zeven boten, een zeer 'volwassen' aantal...
- De finaleboot laat je dit jaar niet gissen naar het thema van volgend jaar zoals eerdere edities, maar maakt het thema daadwerkelijk bekend! Goed opletten dus op het einde van de rit, eh, vaart...
- Met OKK Turnvereniging uit 's-Gravenzande doet er dit jaar ook een nieuwe deelnemer mee als niet-commerciële boot, een vereniging die een speciale boodschap uit wil dragen: 'Leef gezond', deze boodschap is met name gericht op de jeugd.
- Ook onze sponsor en deelnemer Koppert Cress gaat voor een gezonde boodschap voor de jeugd, want jong geleerd is....
Politie en reddingsbrigade
En natuurlijk willen we het gewoon bijzonder ook vermelden, boten die in al hun bijzonderheid 'gewoon' hun werk doen:
-De politieboot. Ook de orde op het water wordt gehandhaafd! Wij zijn blij dat Politie Haaglanden de stoet begeleidt en met haar aanwezigheid bijdraagt aan de veiligheid van dit evenement.
-De reddingsbrigade. Een gewaardeerde groep van vrijwilligers vaart alle corsodagen mee. Mocht er iemand te water raken en eerste hulp nodig hebben, dan zijn zij snel ter plaatse!
Heel gewoon, toch bijzonder....