Afbeelding
Foto:

Met veel plezier biedt Rodi Media u de Varend Corsokrant 2019 aan. Het Varend Corso is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten in de hoofdrol.

Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden. Het Corso trekt dit jaar voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Met als thema WOW! wordt het een editie die de toeschouwers versteld zal doen staan. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen jaren waren dat er zelfs meer dan een half miljoen (!). De deelnemers lieten dit keer hun creativiteit de vrije loop aan de hand van het jaarthema WOW. De boten zullen zeker zorgen voor open monden bij het publiek. Decors, kostuums, muziekkeuze en acts, allemaal in goed afgestemde harmonie met de professionele arrangementen van bloemen, planten en groenten. Gezien het niveau van de afgelopen jaren zal dat geen probleem zijn. Hoewel het een flinke uitdaging is, heeft de organisatie van het corso er alle vertrouwen in dat de bedrijven en dorpskernen zichzelf opnieuw weten te overtreffen. Enkele feiten op een rij: 41 opgemaakte boten, 80 kilometer route, 65 bruggen worden gepasseerd, 550.000 bezoekers, 450.000 bloemen, 120.000 planten, 75.000 stuks groente en fruit waaronder 36.000 paprika's, 15.000 trossen tomaten en 30.000 exotische vruchten. Verder zijn er 500 vrijwilligers op de been, worden er onderweg 3.500 flesjes water geconsumeerd, ruim 8000 liter koffie & thee en 1.500 snackpakketten.
In deze krant laten we een aantal hoofdrolspelers aan het woord, o.a. de nieuwe voorzitter van het Corso, het hoofd van de PR en de havenmeester Ook enkele walactiviteiten passeren de revue.
Veel foto's in deze krant zijn van Roel van Dorsten (Click Visuele Communicatie). Afgelopen vrijdag heeft hij alle boten in alle vroegte op de volgorde waarin ze aan het publiek voorbij varen op de gevoelige plaat vastgelegd. Hoewel krant? Bewaarnummer! Blader hem 'later' nog eens door en laat de sfeer en gezelligheid nogmaals op u af stralen. Veel leesplezier!
Let op: Alle informatie over route, locaties en doorkomsttijden, zie: varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.