Afbeelding
Foto: Roel van Dorsten

Met veel plezier biedt RODI Media u de Varend Corsokrant 2018 aan. Het Varend Corso is inmiddels een mooie traditie geworden en sinds een paar jaar maakt ook een Delftse inzending deel uit van het schitterende varende spektakel.

Er is al maanden hard aan de 41 meevarende boten gewerkt. Om u een idee te geven wat er allemaal bij komt kijken om de boten het 80 kilometer lange parcours te laten varen een paar cijfertjes.

Op de boten zijn 450.000 bloemen verwerkt en maar liefst 120.000 planten. Maar daar is het nog niet mee gedaan want er worden ook nog 80.000 stuks groeten en fruit weggestoken, waaronder 36.000 paprika's, 15.000 trossen tomaten en 30.000 exotische vruchten. Aan het corso wordt meegewerkt door 450 vrijwilligers. Zij verbruiken tijdens het corso 3.750 flesjes water, 4.750 liter koffie en 4.500 liter thee. Ze verorberen tijdens de drie dagen 1.500 snackpakketten voor de lekkere trek onderweg.

Indrukwekkende cijfers en dat moet dus ook wel een indrukwekkend evenement worden dat door naar schatting 500.000 toeschouwers zal worden bekeken.

De officiële opening van het corso heeft vrijdagmiddag plaatsgevonden bij de Tuinderij, het schitterende feestcentrum aan de Zwet tussen Schipluiden en De Lier. In deze krant laten we een aantal Corso-fanaten aan het woord. We noemen er een paar: De voorzitter van het Varen Corso Pleun van der Ende zal zijn licht laten schijnen over de organisatie. Hen van de Laar, samen met André Zwinkels de grote motor achter de actie 'Duit voor een Schuit' geeft een kijkje achter de schermen van de wervingsactie en de Reddingsbrigade vertelt wat erbij komt kijken om de veiligheid van de schippers, figuranten en het publiek te garanderen.

En dan vindt u in de krant ook veel foto's van Roel van Dorsten. Onze Delft op Zondag-fotograaf heeft vrijdagochtend in alle vroegte de schepen vastgelegd. U vindt ze in de volgorde waarin ze aan u voorbij varen. Eigenlijk is dit geen gewone krant, het is een bewaarexemplaar. In de loop van de tijd kunt u de krant nog eens doorbladeren en waarschijnlijk komt u dan weer in de unieke sfeer van Varend Corso 2018.