Vervolg van voorpagina

In 2010 zijn de onderhoudsniveaus in de stad vastgesteld op niveau B voor de binnenstad en het Agnetapark, en voor de rest van de stad op niveau C. Hiervoor is ook in de begroting voldoende geld aanwezig. Omdat niveau C uitgaat van sober en doelmatig onderhoud, is de afgelopen jaren gekeken hoe hier wat extra's op kan worden gedaan. Dit wordt vormgegeven door middel van gedifferentieerd beheer, differentiatie in het onderhoudsniveau van verschillende onderdelen in de openbare ruimte. Dit gebeurt met hulp van bewoners. Hiermee is vorig jaar in Tanthof gestart. Dit heeft positieve resultaten opgeleverd en wordt nu per wijk of buurt in de rest van de stad vormgegeven. Voor gedifferentieerd beheer is twee jaar geleden extra budget in de begroting vrijgemaakt.

Differentiatie
Helaas is er onvoldoende geld beschikbaar om het onderhoudsniveau in zijn geheel te verhogen. Naar onze mening is dit echter ook niet noodzakelijk. Door middel van differentiatie krijgen de onderdelen die het meest van invloed zijn op de beleving van de openbare ruimte, en die de bewoners het belangrijkst vinden, extra aandacht."

Moties
Onafhankelijk Delft kondigt een motie aan om meer zicht te krijgen op financiƫn en meerkosten. CDA, ChristenUnie en Stadsbelangen Delft overwegen een motie om het onderhoudsniveau op te hogen. STIP overweegt een motie over circulariteit. Wordt vervolgd in de raadsvergadering op donderdag 19 december.