Vele vertellers betraden al het podium voor Delft Vertelt
Vele vertellers betraden al het podium voor Delft Vertelt Foto:

Delft Vertelt jubileert in Rietveld Theater

DELFT - Tien keer Delft Vertelt... dat zijn 54 vertellers, die 66 verhalen hebben verteld.

Dat zijn drie burgemeesters (huidige, nacht-, ex-), een archeoloog, de eigenaar van een avondwinkel, een vluchteling, een stadsgids, de stadsklokkenmaker, een wethouder, een pastoor, een kroegeigenaar, een kunstschilder, en nog veel meer Delftenaren die hun verhaal met ons hebben gedeeld. Daarbij geholpen door 17 Delftse muzikanten die 28 liedjes hebben gespeeld. En we gaan door. Want iedereen heeft een verhaal te vertellen, vinden wij.

Delfts instituut
Op zondag 15 december is de tiende editie van Delft Vertelt in het Rietveld Theater. Wat begon als 'laten we het eens gaan proberen' begint nu steeds meer een Delfts instituut te worden. Bij elke voorstelling vertellen zes of zeven Delftenaren namelijk een verhaal dat hij of zij zelf heeft meegemaakt in de stad. Dat kan iets groots zijn, over een bekende gebeurtenis in Delft of een keerpunt in iemands leven. Maar ook een kleine ontmoeting op straat of een overpeinzing. Dat kan iets van lang geleden zijn, misschien zelfs een verhaal zijn dat al lang in de familie rondgaat. Maar ook een gebeurtenis van vorige week. En met elk verhaal leren we de stad weer een beetje beter kennen.

Bijeenkomsten
Nadat het fenomeen 'true stories events' aan het begin van het decennium in Amerika is ontstaan, zijn er over de hele wereld en ook in Nederland bijeenkomsten waar mensen hun eigen verhaal vertellen. In Delft was in 2017 de eerste uitvoering van Delft Vertelt. Een deskundige redactie begeleidt de vertellers in het vinden van hun verhaal en het overtuigend vertellen daarvan. In elke voorstelling speelt daarbij een Delftse muzikant of muziekgroep enkele liedjes.

Vertellers
De vertellers van Delft Vertelt, editie 10 zijn: Marja van Rossum (schrijfdocent), Kees van Velzen (ondernemer), Simon Huiberts (organisator van leuke dingen), Bas Vollebregt (wethouder), Henk Tetteroo (wereldverbeteraar). En als laatste, een bijzondere 'special guest'...
De muziek wordt deze keer verzorgd door Judy Carati, singer-songdichter.

Info en kaarten
Zie ook: www.rietveldtheater.nl/delft-vertelt
FB: facebook.com/delftvertelt

Entree: 7 euro (met CJP-korting) / 8,50 euro (normaal).
Datum: Zondag 15 december.
Aanvang: 15.00 uur.

Zelf een keer meedoen? Neem dan contact op via: info@delft-vertelt.nl