DELFT - Door een 2-0 overwinning op Deltasport bezet Vitesse Delft momenteel de tweede plek. Rick Burgering gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot.

- Het gaat lekker...
"Zeker, we hebben er een reeks opzitten met zestien punten uit de laatste zes wedstrijden. Uit de vier wedstrijden ervoor behaalden we één punt."

- Wat maakt het verschil?
"In het begin hadden we soms pech, maar we zijn ook naar een andere, meer aanvallende speelwijze geswitcht. Het zorgt ervoor dat we meer scoren en sindsdien zijn we ook wedstrijden gaan winnen. Aan de andere kant ligt het in deze competitie zo dicht bij elkaar: met vier punten minder, sta je acht plaatsen lager."

- Onlangs speelde je je honderdste wedstrijd...
"Dat was een mooi moment tegen Strijen. Toevallig begon het vanaf die wedstrijd ook te lopen. Mijn broer Daan speelde een week eerder zijn honderdste. De club had er werk van gemaakt en dat was natuurlijk alleen maar heel leuk."

- Gaan jullie nu voor het kampioenschap?
"De doelstelling was om een plek bij de eerste vijf te spelen. Na vier wedstrijden stonden we onderaan, maar we zijn erin blijven geloven. Wij moeten deze lijn doorzetten en dan zien we hoever we komen. We geloven in elk geval wel dat het mogelijk is."