Afbeelding
Foto:

Kerstboomactie voor kinderen in moeilijke tijden

Ondernemers uit Delft organiseren ook dit jaar weer een Kerstboomactie voor kinderen die thuis geen Kerst kunnen vieren. Met de kerstboomactie willen ze de kinderen laten weten dat er mensen zijn die aan hun denken en ze een warm hart toedragen. De ingezamelde cadeautjes zijn voor kinderen die niet thuis kunnen wonen, uit huis zijn geplaatst voor hun eigen veiligheid of tijdelijk zijn opgenomen.

Kerst is niet voor iedereen vanzelfsprekend
Kerst staat voor de meeste mensen voor gezellig samenzijn met familie. Samen eten en cadeaus uitwisselen. Maar niet voor iedereen is dit even vanzelfsprekend. Er zijn kinderen die wegens omstandigheden niet thuis kunnen zijn met de kerstdagen en het zonder hun familie moeten doen. Uiteraard is familie onvervangbaar, maar dat betekent niet dat er niks gedaan kan worden om de leegte op te vullen en om de kids toch een leuke en fijne kerst te bezorgen.

Ondernemers komen in actie
Verschillende ondernemers roepen mensen op om iets moois te doen voor kinderen die het moeilijk hebben. Het werkt zo: in de actiebomen hangen wensen van kinderen die dit jaar met de kerst niet thuis kunnen zijn. Haal er één (meer mag natuurlijk ook!) uit en koop wat er op het briefje staat. Leg het cadeautje vervolgens weer onder de actieboom en bezorg iemand een grote glimlach! Uiteraard is er de mogelijkheid om een gelddonatie te geven.

Locaties actiekerstbomen
Tot en met 18 december staat er een deelnemende kerstboom bij het WestCordhotel op de Olof Palmestraat 2 in Delft. In Den Hoorn vind je een actiekerstboom op de kerstmarkt van 13 december. Ook op de Molslaan 33, in het centrum van Delft, vind je één van de wensbomen.