Afbeelding
Foto:

Nine Lessons and Carols
met projectkoor

DELFT - Deel samen de pracht en kracht van het kerstverhaal tijdens de Nine Lessons and Carols. Een sfeervolle viering met lezingen en kerstliederen. Uiteraard met veel samenzang!

Nine Lessons and Carols
Nine Lessons and Carols is een samenwerking tussen de Oud-Katholieke Parochie in Delft en Koorschool Delft van Petra Weijers. De viering is al een eeuwenoud iets en wordt in Engeland al sinds 1880 gehouden. Dit is altijd in de kerstperiode. Inmiddels wordt de traditie overal ter wereld gewaardeerd en in stand gehouden.

Verloop van de avond
Op zaterdag 21 december vindt er weer en editie van het succesvolle evenement plaats. Ditmaal ben je van harte welkom in de Oud-Katholieke Schuilkerk in Delft (Bagijnhof 21). Om 20.00 uur zullen de eerste klanken klinken. De deuren van de kerk gaan al open om 19.30 uur. Een projectkoor onder leiding van Petra Weijers (Koorschool Delft) verzorgt het muzikale gedeelte. Organist Jeroen de Ridder begeleidt het geheel.

Zondeval
Tijdens de viering wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen (lessons). De lezingen worden afgewisseld met traditi onele kerstliederen, hymnen en andere koormuziek. Het projectkoor zingt bekende en minder bekende werken van diverse componisten in verschillende talen. De voertaal van de viering is Nederlands. De viering is vrij toegankelijk.

Vieringenreeks 'hemels'
De oud-katholieke Schuilkerk presenteert dit najaar een reeks vieringen met het thema
'Hemels'. Muziek uit diverse tradities wordt steeds in een mooie liturgische setting ten gehore gebracht. Soms is er vooraf een lezing of korte inleiding over de muziek.