Afbeelding
Foto:

Carol van Dijk (64)

Wat doet u hier vandaag op de Wijnhaven in Delft?
Na mijn werk vanmorgen besloot ik om even lekker de stad in te gaan. Ik loop eigenlijk hier op de Wijnhaven, omdat ik iets ga op halen bij mijn zus in de Choorstraat. Daarna ga ik naar naar het museum hier in de straat. Ik liep daar net toevallig langs en ik heb alle tijd, dus ik ga dadelijk even een kijkje nemen! Ik ben benieuwd.

Wat doet u zoal in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige in de thuiszorg. Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn en om iets goeds voor een ander te doen. In Amerika, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, heb ik ook altijd in ziekenhuizen gewerkt en toen ik hier 26 jaar geleden kwam, ben ik ook gelijk in de zorg gaan werken. Het is mijn passie en ik maak er vele mensen blij mee.
Wie zou u graag willen ontmoeten?
Als het zou kunnen, dan zou ik graag mijn ouders weer willen zien. Zij zijn helaas overleden en ik mis ze natuurlijk heel erg, dus ik zou graag nog eens samen met ze optrekken, zoals vroeger.

Wat zijn uw plannen voor de komende periode?
Er staat nog niks bijzonders op de planning. Eigenlijk ga ik alleen maar werken. Ook in het weekend. Wie weet ga ik binnenkort nog wel iets leuks doen, maar voorlopig is het voornamelijk werk wat de klok slaat.

Wat vindt u het mooiste plekje van Delft?
Van wat ik heb gezien, vind ik de binnenstad het mooist. Het zit hem in de gebouwen en de sfeer. Als je kijkt naar de architectuur en de geschiedenis, dat is toch geweldig allemaal?