Eerste prijs en lof voor Koninklijke Harmoniekapel Delft

DELFT - Zaterdag 23 november deed de Koninklijke Harmoniekapel Delft mee aan het bondsconcours in Veldhoven. Na maanden van intensieve voorbereiding kon het orkest eindelijk zijn kunnen aan een vakkundige jury ten gehore brengen. Met een eigen muzikale vertolking van de stad Delft 'Lux Futura' liet de KHD de jury een nieuw geluid horen. Deze compositie van Kevin Houben beleefde haar debuut in de Nederlandse concourswereld en werd enthousiast ontvangen. Men was dusdanig onder de indruk dat de KHD zelfs een extra prijs won: De Huub Kennisprijs, een optreden in de concertserie 'Verrassende Ontmoetingen' in één van de mooie Brabantse steden. De jury beoordeelde dit stuk met 89.33 punten.
Vervolgens begon de KHD aan een muzikaal technische uitdaging van componist Johan de Meij: Extreme Make-over. Deze compositie, die het uiterste vraagt van vele muzikanten, werd door de KHD uitstekend
uitgevoerd. De jury beloonde het orkest met maar liefst 90.67 punten. Het gemiddelde van 90 punten resulteerde in een eerste prijs met lof van de jury. Het orkest, met dirigent Erik Janssen, was erg trots op dit mooie resultaat. De KHD richt zich nu op mooie concerten in het voorjaar. Rond de donkere dagen zullen diverse ensembles uit de vereniging te horen zijn op verschillende Delftse locaties.