Verzoek aan de Gemeenteraadsleden van GroenLinks, D66, Stip en VVD Betreft: het afgeven van de Verklaring van geen Bezwaar (VVGB) voor de bouw van 2 woningen en 5 parkeerplaatsen in onze achtertuin. Locatie: Rotterdamseweg 13.

Geacht Gemeenteraadslid,

Uw vertegenwoordiger in de commissie Wonen en Verkeer heeft aangegeven dat uw fractie voor deze VVGB zal stemmen in de Raad van donderdag 28 november.

Dat heeft voor ons, de omwonenden van de bedoelde locatie, ernstige gevolgen:
-De 8,5 meter hoge bebouwing op het binnenterrein (inclusief fundament) neemt veel licht, zon en uitzicht weg in onze tuinen en huizen. -Twee woningen en 5 parkeerplaatsen geven veel herrie van startende auto's en slaande deuren in ons binnenterrein waar de meeste slaapkamers zijn gelegen. Ook van onze kinderen.
-De wateroverlast bij regen, die nu al groot is, zal toenemen, omdat het groen minder wordt en de verharding toeneemt. Ook een grasdak is uiteindelijk verharding. Zeker als er zonnepanelen op staan. In de door u vastgestelde beleidsnota GroenBlauw Delft in Zuidoost, uit 2012, wordt ervoor gepleit om tuinen niet te verharden, maar juist te vergroenen. U handelt zelf in strijd met dit beleid.
-In onze buurt is al weinig groen. U vermindert dat groen, door het verdwijnen van de tuin, en de meeste bomen. In het geldende bestemmingsplan is de bestemming 'uitsluitend tuin'. Daar kunnen wij dus kennelijk geen rechtszekerheid aan ontlenen. U bent dan een onbetrouwbare overheid.
-Door minder groen zal ook de hittestress toenemen.
-De Gemeente heeft geen inspraak georganiseerd over dit bouwplan voor de omwonenden. Liet dat aan de projectontwikkelaar over. Die nodigde niet alleen maar een paar mensen uit (en niet alle betrokkenen), maar er was ook geen sprake van enige vorm van dialoog.
-Als deze tuinen in Delft bebouwd mogen worden, dan kan dat overal in Delft.
-Het plan wordt opgeleukt door de ontwikkelaar, met een grasdak, zonnepanelen en het zouden mogelijk senioren woningen worden. Er is daarvoor geen enkele zekerheid, en het doet weinig af aan de nadelen voor ons.
-Als u instemt met dit voorstel, gaat er voorgoed een historisch stukje groen verloren voor volgende generaties. Jonge en groene partijen zouden hier tegen moeten zijn.

Samenvattend:
Er is hier geen sprake van een 'goede Ruimtelijke Ordening'. Alle omwonenden en de belangenvereniging TU Noord zijn tegen dit plan. Waarom dan toch doordrammen? U dwingt ons zo tot een heel kostbare procedure bij de rechter.
Wij vragen u daarom dringend, nee wij smeken u, om NIET in te stemmen met dit plan.
Vriendelijke groeten:
Marianne van den Wijngaard, Klaas Appeldoorn, Corine Brekelmans, Anita Vlekke, René Janssen, Maurits Bongers, Judith de Winter.