Afbeelding

Ieder kind heeft recht op een cadeautje van de Sint!

DELFT - Het zal je maar gebeuren, dat de Sint stilletjes je huisje voorbij rijdt. Al je vriendjes en vriendinnetjes krijgen cadeaus, maar jouw schoentje blijft leeg. Dat je ouders geen geld hebben voor een verjaardagscadeau, dat kun je nog snappen. Maar Sinterklaas heeft een pakhuis vól cadeautjes. Ben jij soms niet lief genoeg? Voor veel gezinnen in Nederland is 'Sinterklaas' helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Onmogelijk en onbestaanbaar! Die kinderen maakt de Sinterklaasbank al sinds 2006 blij met een cadeau.
De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties door kinderen hun eigen cadeau te laten kiezen; een 'wenscadeautje' dus. En daar hoort de voorpret, zoals het kunnen bladeren in de folder van de speelgoedwinkel, kruisjes zetten en een verlanglijstje maken, helemaal bij. Dat is wat het sinterklaasfeest voor kinderen zo bijzonder maakt. Want wat als je een Barbie krijgt terwijl je droomt van Playmobil? Wel willen we met nadruk zeggen dat wij niet tegen tweedehands zijn, verre van dat. Voor een verjaardag is tweedehands prima maar met Sinterklaas zien wij het anders. 1 keer per jaar een cadeautje wat je echt heel graag wilt hebben, wat je zelf uit hebt mogen zoeken, wat je vol trots op school kan laten zien. Dat is toch niet teveel gevraagd? Sinterklaas is een geweldige mythe. Laat alle kinderen even meegaan in dit sprookje.
De Sinterklaasbank steekt enorm veel energie in het vinden van de echte verborgen armoede. "Wij zoeken samen met maatschappelijk werk, schuldsanering en bijvoorbeeld werkgevers naar kinderen die echt naast de pakjesboot vallen. Wij verplichten mensen niet uit hun anonimiteit te komen. Wij respecteren de privacy en gunnen mensen een intieme 5 december avond alleen met het gezin." Wilt u ook een donatie doen? Da kan via de site:
https://www.sinterklaasbank.nl/doneren/