Afbeelding

Rolfs Surprise Lab
in Science Centre Delft

DELFT - Ga jij de uitdaging aan? Maak jij de mooiste surprise van de klas of van je familie? Het Science Centre Delft daagt je uit!

Een brandweerhelm met een werkende sirene, een draak met lichtgevende ogen of een toneeldecor met échte lichtjes. In Rolfs Surprise Lab kan iedereen knotsgekke surprises maken!

Technische snufjes
In het weekend van 23 en 24 november kunnen kinderen onder leiding van wetenschapper Rolf Hut en andere ervaren knutselaars opnieuw aan de slag om met technische snufjes de gaafste surprise van de klas te maken. De afgelopen drie edities van dit evenement waren een groot succes. Honderden kinderen verlieten Rolfs Surprise Lab met een technische surprise: een surprise die echt iets kan. En dus organiseert het Science Centre Delft van de TU Delft het Surprise Lab dit jaar voor de vierde keer.
Lekker rommelen
Rolfs Surprise Lab is een idee van Rolf Hut: "De surprise is een mooie Nederlandse traditie en een prachtig moment om met techniek te rommelen. De afgelopen jaren zijn er al mooie en bijzondere creaties langsgekomen. Een werkende versie van Dokter Bibber bijvoorbeeld. Maar het belangrijkste voor mij is dat kinderen hierdoor enthousiast worden over techniek, want enige technische basisvaardigheden hoort iedereen te leren als het aan mij ligt."

Helemaal gratis!
Kinderen zijn volgend weekend samen met hun ouders welkom van 12.00 uur tot 16.00 uur in de Mekelzaal van het Science Centre, waar ze samen met Rolf en een team makers hun surprise-idee uitwerken. Daarna kunnen ze ter plekke zelf beginnen met bouwen of thuis aan de slag. Spullen om mee te knutselen worden door het Science Centre beschikbaar gesteld. Rolfs Surprise Lab is gratis toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders.