Dammen met grootmeesters

DELFT - Van vrijdag 27 december tot en met zondag 29 december 2019 vindt in Delft een vernieuwend damevenement plaats. Blikvanger is het driedaagse toptoernooi, waaraan de nummers één, vier, zes en zeven van het laatste Wereldkampioenschap zullen deelnemen.

De 'toppers' Alexander Georgiev, Alexei Tsjizjov, Jan Groenendijk en Martijn van IJzendoorn zullen elkaar dat weekend driemaal ontmoeten. Twee jonge Nederlandse topgrootmeesters tegen de twee meest succesvolle dammers ooit. Georgiev en Tsjizjov behaalden beiden tien wereldtitels.

Kennismaking
Op de eerste speeldag, vrijdag 27 december, is er 's avonds gelegenheid voor niet-dammers om kennis te maken met de grootmeesters en zelf een partijtje te dammen. Om beginnende dammers een kans te geven, wordt met voorgift gespeeld van maximaal vijf schijven. Maar wees gerust, de oude, bijna vergeten Olympische gedachte 'Deelnemen is belangrijker dan winnen' staat voorop. En vooral natuurlijk de gezellige ambiance.
De avond bestaat uit twee ronden, waarbij je het opneemt tegen twee verschillende tegenstanders. De wethouders Pieter Varekamp en Karin Schrederhof doen ook gezellig mee.

Het damtoernooi vindt plaats bij het DUWO Denksportcentrum aan de Zusterlaan 110a. Neem voor meer informatie contact op met Henk de Witt via 06-37422740 of hdewitt@ziggo.nl. Op de website www.dampromotie.nl kun je ook het een en ander vinden.