Sociëteit Standvastigheid is jarig!

DELFT - Zaterdag 23 november viert Sociëteit Standvastigheid haar 238e verjaardag met de traditionele 'keizerswedstrijd' bij het kegelen, één van de drie spelvormen die binnen de Sociëteit worden gespeeld.
Standvastigheid kent 8 kegelclubs. Vijf daarvan zijn mannenclubs, de overige drie zijn vrouwenclubs. De beste spelers/speelsters uit deze acht clubs worden 'koning(in)' genoemd. Zij strijden rond de oprichtingsdatum van de Sociëteit (27 november 1781) om de keizerstitel. Aansluitend worden allerlei prijzen uitgereikt. De club Tiga Teroes ontvangt dit jaar de prijs voor het kampioenschap van de onderlinge kegelcompetitie. Ze doorbreken de hegemonie van De Baanvegers en De Woudsloopers, die de afgelopen jaren vaak om het kampioenschap streden. Bij de Sociëteit wordt ook gebridged en gebiljart. Gezelligheid en ontspanning staan op de eerste plaats, maar het streven om steeds een iets betere kegelaar, bridger of biljarter te worden is toch ook waarneembaar, zonder dat dit de ontspannen sfeer ondermijnt.
Sociëteit Standvastigheid, Phoenixstraat 9, is de oudste vereniging in Delft en de 10e oudste vereniging van ons land Lid worden? Geïnteresseerden kunnen meer informatie over het kegelen, bridgen of biljarten inwinnen bij de secretaris, Wim van Leeuwen: wagvleeuwen@ziggo.nl of bij Gerard van der Deijl: gdvanderdeijl@planet.nl